Лесна и интересна салата с тиквички и моцарела

0
401

Тази салата с тиквички и моцарела е красива и много вкусна

салата с тиквички и моцарела
Красива и много вкусна става тази салата с тиквички и моцарела

Предлагаме ви рецептата за много лесна салата с тиквички и моцарела, която е различна и със сигурност привлича погледите. А като я опитате ще видите, че има защо.

Вкусът й е страхотен и върви с питие и добра компания. Не се тревожете дори и да не сте майстори в кухнята, ще се убедите, че всеки път се получава отлично.

Трябват ни половин или една тиквичка, зависи от големината й, една моцарела, 15-ина сушени домати, 30 грама орехови ядки, четвърт чаша зехтин, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво тиквичките и да си ги нарежем на колелца. Поръсваме ги после със сол на вкус и ги намазваме със зехтин.



Мятаме ги върху един вече нагорещен оребрен тиган, на който ги печем за около пет минутки от всяка страна. Докато си печем тиквичките, си приготвяме и останалите необходими съставки.

Моцарелата си я нарязваме на кръгчета, а сушените домати ги режем на колкото се може по-ситно. Орехите си ги начукваме също и ги разбъркваме хубаво с останалия зехтин, заедно с доматките.

После започваме да си сглобяваме малки импровизирани кулички от тиквичките и моцарелата. Взимаме си чинията и в нея слагаме колелце моцарела, която намазваме със сместа от сушените домати.

Отгоре слагаме колелце тиквичка, която също намазваме със сместа и така докато ни свършат съставките. Тази салатка става уникално вкусна и може да си я хапвате дори охладена в хладилника. Даже ще ви хареса повече, но може и да е топла.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.