Чудотворна икона на Божията майка лекува рак (ето къде се намира за поклонение)

0
2674

Тази икона на Божията майка наистина е уникална. Има регистрирани случаи на болни от рак хора, които са оздравели след молитви пред нея

Тази чудотворна икона на Божията майка лекува рак

Иконата се намира в Русе в катедралния храм “Света Троица” в града.

Тя беше реставрирана във Варна. Освежена и обновена, чудотворната икона сияе в своя пълен блясък.

Ежедневно пред нея се тълпят болни и страдащи хора. Тя чува техните молитви и помага.

Оздравелите болни се връщат обратно в храма, за да благодарят. Те носят като доказателство епикризите от лекуващите ги лекари.Освен рак чудотворната икона лекува и болести на сърцето.

Нейната сила е позната и в съседна Румъния. Много румънци минават Дунав, за да потърсят помощ и спасение от русенската икона на Божията майка, съобщиха от   dunavmost.com.

Чудотворната икона се нарича “Кърмеща” или “Млекопитателница”.

На нея Божията майка кърми малкия Иисус Христос. Иконата е копие на голямата чудотворна икона от Хилендарския манастир. Той се намира на Света гора, Атон.

Първото чудо с тази икона се случило на златаря, който изработвал нейния сребърен обков. По време на работата станал инцидент и той порязал и двете си ръце. Започнал да се моли на иконата и съвсем скоро ръцете му оздравели без да остане следа от раните.

Иконата в Русе е дело на Цаню Захариев – известен зограф от Трявна. Той е представител на тревненската иконописна школа.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.