Изпитани бабешки трикове за снежнобяло бельо

0
866

Всеки от тези методи действа безотказно

 

бельо
Всеки от тези методи действа безотказно

Едва ли има дама, която да не мечтае за снежно бяло бельо. Всяка жена би искала да запази снежната белота на бельото си, дори и след многократни изпирания.

Всъщност истината е, че никак не е случаен фактът, че снежнобялото бельо е символ на чистотата. Белият цвят на облеклото винаги се е свързвало с висок социален статус предизвикващ уважение и доверие у околните.

Вероятно и във вашия гардероб се намират поне няколко чифта бяло бельо, както и бели дрехи. Въпреки красивия му вид обаче, снежнобялото бельо има своите недостатъци. Те са свързани с това, че се захабява твърде бързо и с времето посивява или пожълтява.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да имате снежнобяло бельо дълго време и то с помощта на изпитаните бабини трикове.
Тук е мястото да отбележим, че те са абсолютно безвредни за здравето ви и за разлика от много от купешките средства, действат безотказно.



Ето ги и тях:

Аспирин
Това хапче е по-познато като лек за главоболие, но истината е, че се справя отлично с жълтите петна по дрехите и бельото. Ако искате да имате снежнобяло бельо по-дълго време, би било добре да добавяте аспирин към прането. Необходимо е да разтворите пет таблетки във вода и да накиснете прането в разтвора. След няколко часа изперете дрехите си по обичайния начин.

Изборът е във ваши ръце

Сода бикарбонат
Добавете 1 ч.ч. сода бикарбонат към 4 литра топла вода. Накиснете в този разтвор бялото бельо, бели дрехи или пък бялото спално бельо. Няма никакво съмнение, че всичко, което накиснете в този разтвор, ще придобие снежнобял цвят.

Лимонов сок
Лимоновият сок може да върне оригиналната белота на любимите ви дрехи. За целта е нужно да добавите лимонов сок към водата за изплакване. След това дрехите задължително трябва да бъдат проснати да се сушат на слънце.

Има и друг начин да се възползвате от избелващите свойства на лимоновия сок. Накиснете белите дрехи за една нощ в топла вода, към която сте добавили 1 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок. На сутринта изперете дрехите по обичайния начин.

Оцет
Достатъчно е да добавите 1 ч.ч. оцет към перилния препарат. Освен това можете да напръскате замърсените зони като маншети или яки на ризи, директно с оцет. не се притеснявайте от миризмата на кисело, тя ще се изпари, щом дрехите изсъхнат, пише zajenata.bg.

Истината е, че на който и от тези изпитани бабини методи за избелване на дрехите да се спрете, няма да сгрешите, защото резултатът е гарантиран. Изборът оставяме на вас.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.