Скоростен и вкусен пай по традиционна норвежка рецепта (ще се влюбите в него)

0
479

Рецептата за този норвежки пай е страшно лесна за приготвяне и не ви трябват много и скъпи продукти

Какво ще кажете да си подсладим малко душите и небцето, и да си спретнем един едновременно бърз и вкусен сладкиш? Веднага се сещаме за най-скоростната рецепта за уникален норвежки пай, прочут в страната от векове.

Прави се наистина много приятно и лесно, а вкусът му ще ви накара да се влюбите още от първата хапка. Да не говорим, че децата ще полудеят по него и едва ще смогнете да го опазите.

пай
Възможно най-лесният за приготвяне и страшно вкусен норвежки пай с боровинки

Трябват ни 300-350 грама боровинки или друг плод – може да са къпини, малини, праскови, круши и каквото си поискате или имате на разположение.

Заедно с плодовете ще се нуждаем от около 50 грама захар, а за топинга, който ще покрие плода, са ни нужни сто грама брашно, 75 грама краве масло, 50 грама фини овесени ядки, сто грама захар, 50 грама нарязани на едро ядки – бадеми, орехи или лешници.



Първо сложете на дъното на съда, в който ще приготвяте пая, плодовете и ги поръсете със захар. След това смесете в една купа брашното с овесените ядки, захарта и другите ядки. Накълцайте студеното краве масло на кубчета и го прибавете към сместта в купата.

Тази смес набързо я претрийте през дланите си, за да се образуват едри трохи, с които наръсвате равномерно плодовете, без да ги натискате обаче, а само ги заглаждате.

Пуснете фурната на 180 градуса и поставете в нея сладкиша, за да се изпече за приблизително 30 минути. Нека топинга да стане хрупкав и златист, като чак тогава го сваляте от фурната.

При сервиране на този бърз и уникално вкусен норвежки пай, може да добавите към него и топка сладолед или малко сметана, за да придобие още по-неустоим вкус. Това е един от любимите ни пайове, а отгоре на всичко, става бързо като по поръчка и изобщо няма да се изморите или да отнеме от времето ви. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.