Иван Звездев приготвя чудното и вкусното 

0
1739

Интересна рецепта

Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да нарежете стрък пресен лук. След това да го задушите в сгорещена мазнина за около 15 до 20 секунди.

Не е елементарна, но си заслужава да я изпробвате. Крайният резултат е страхотен.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да нарежете стрък пресен лук. След това да го задушите в сгорещена мазнина за около 15 до 20 секунди.

Постепенно поставяте в мазнината цели листа спанак и ги задушавате за 15 минути под капак. Накрая посолявате.



Идва ред на сос бешамел. В тенджера слагате краве масло и когато се разтопи, поръсвате с брашно и изчаквате да се запържи. През цялото време бъркате непрекъснато. Наливате цялото количество  прясно мляко – трябва да бъде ледено студено. Разбърквате енергично с тел и оставяте сместа да заври.

Оттегляте от котлона, посолявате и поръсвате с индийско орехче. Слагате 4 жълтъка и смесвате. Прехвърляте задушения спанак в купа. Изчаквате да се охлади и го пасирате на фино пюре. Посолявате и добавяте настърган кашкавал.

Прибавяте леко изстиналия готов сос бешамел.

В суха купа разбивате белтъците на сняг. Те трябва да бъдат на стайна температура и след това внимателно ги прехвърляте при останалите продукти. Размесвате сместа внимателно.

Слагате в правоъгълна тава алуминиево фолио на дъното. Изсипвате спаначената смес и изравнявате добре повърхността. Поставяте в средата на предварително загрята фурна и печете 20 минути на 190 градуса по Целзий. Оставяте изпечената спаначена платка да се охлади за около 10 минути.

След това обръщате блата върху кърпа и хартия за печене. Отстранявате фолиото и внимателно навивате блата на руло. Изчаквате напълно да изстине, развивате го и нанасяте крема сирене. Изравнявате добре повърхността, отгоре поръсвате с натрошена сушена чушка. Внимателно навивате рулото, нарязвате и поднасяте с домати.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите нагледно цялата рецепта за вкусното руло от спанак и крема сирене.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още изключително полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате това вкусно руло по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.