Вълшебна нощ настъпва: Вашите желания ще се сбъднат

0
683

Късмет на всички!

Вашите желания и мечти ще се сбъднат, щом зърнете падаща звезда  Сн: ФБ

Персеидите и тази година те ще ни зарадват в нощта на 12 срещу 13 август.

Звездите Персеиди са кръстени на съзвездието Персей.

През цялата нощ те ще падат по небосклона, но най-голямо количество звезден дъжд ще се изсипе между 01:00 и 03:00 часа след полунощ.

Персеидите представляват динамичен  метеорен поток, който произлиза от кометата Суифт-Татъл.В някои западни държави наричат Персеидите още “Сълзите на Свети Лаврентий”.

Паметта на Свети Лаврентий почитаме на 10 август. Този ден е началото на пика на Персеидите, писа “Спейс”.

Свети Лаврентий е почитан на 10 август заедно  и от католици, и от православни. Не е особено популярен у нас. Но неговото име е вписано в Църковния календар на БПЦ.

Между 10 и 14 август  метеорният поток Персеиди ще изсипе множество метеорити по небосклона – до 100 за час. Те попадат в нашата атмосфера и изгарят. Пикът на метеорния поток е точно нощна 12 срещу 13 август. Това заяви пред агенция БГНЕС създателят на планетариума в София инж. д-р Денислав Веселинов.

Вероятността да забележите някоя красива падаща звезда през тази нощ е изключително голяма.

Хвърляйте по едно око към небосклона и междувременно си мислете за вашите несбъднати мечти и желания.

Помислете си какво още не сте успели да постигнете в живота. От какво имате нужда? Дали става дума за ново образование. Дали да намерите нови приятели. Може би искате любов. Нов дом или автомобил. Повече пътувания и интересни приключения.

Мислете в перспектива. Обмисляйте по-дългосрочни планове. Пожелавайте си желания, които случвайки се, биха могли да продължават да действат напред във времето. А не да ви носят единствено и само моментна радост.

Успех и късмет на всички!!!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.