Най-вкусният печен свински врат на цяло парче (с уникална марината)

0
1655

Този печен свински врат става истинска приказка

печен свински врат
Чуден става този печен свински врат

Предлагаме ви рецептата за нещо наистина уникално вкусно – печен свински врат на цяло парче. Маринатата го прави още по-неустоим и сме сигурни, че ще си оближете пръстите.

Трябват ни кило и половина свински врат, четири лъжици соев сос, четири лъжици водка, две лъжици мед, една лъжица зехтин, две лъжици горчица, една чаша бира, черен пипер, червен пипер, две лъжици галета, сол на вкус.

Първо трябва да си измием и подсушим месото. После го набождаме с нож на няколко места и го заливаме със сместа от водката и соевия сос.

В една купичка си разбъркваме хубаво горчица, мед и зехтин по една лъжица от всяко. С тази смес след това хубаво намазваме свинското месо.



Щом го намажем, го увиваме с фолио и го оставяме да престои с маринатата в хладилника за 12 часа.

Като мине посоченият период, го запържваме само за около две минутки в сух тиган с покритие, което не залепва. Запържваме го от всички страни.

После пак разбъркваме по една лъжица от горчицата и меда до еднородна смес и с нея си намазваме месото пак от всички страни. Сухите подправки пък ги смесваме и разбъркваме заедно върху едно голямо парче от алуминиево фолио, заедно с галетата.

Върху тях си поставяме свинското месо като отново добре го овалваме от всички страни в подправките. А после стегнато го увиваме във фолиото. Слагаме го в тавата, в която ще го печем и в нея си изливаме и бирата.

Пъхаме във фурната, която вече е загрята на 220 градуса и го запичаме за около 5 минутки.

След това задължително намаляваме температурата на фурната на 170 градуса и оставяме месото да се пече в нея за още около два часа.

Ако е необходимо, в тавата може да си доливате и по малко вода. Да, бавничко се пече това месце, но пък става такава фантазия и приказка, че и двойно повече да е, ще си заслужава. Уникална вкусотия е този специалитет.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.