Магнитни бури връхлитат България през месец май: Пазете се!

0
113

Пазете здравето си!

Магнитни бури удрят България през май, сн: ФБ

Информацията е подадена към медиите от БАН от Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ).evropea.com и цитирана от Zdrave.to.

Според БАН дните с магнитни бури през месец май 2024 година ще бъдат няколко.

Според прогнозите на специалистите в края на месец май се очакват силни  изригвания.  Става дума за периода 23, 24 и 25 май и на 28, 29 май.

Смущения на магнитосферата на планетата. Жителите му ще могат да наблюдават силни вълнения от 23 до 25 май, както и на 28 и 29 число на текущия месец. Краят на април и началото на май вече донесоха със себе си мощни изригвания на Слънцето, които ще предизвикат магнитни бури в близко бъдеще.Първите магнитни бури са  усетени на 5 и на 6 май, но според експертите те са  класифицирани като слаби. След това на 12 и на 13 май интензивността на бурите ще се повиши. За 20 май ще има  слаба магнитна буря, а от 25 до 27 май се очакват средно силни бури.

Това означава, че всеки от вас, който страда от хронични заболявания, трябва да прояви особено внимание към своето здраве. Ден преди магнитните бури, в самия ден и ден след края на бурите.

Ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, трябва да си вземате редовно предписаните лекарства.

Освен това са възможни световъртежи, болки в костите и в ставите. Кръвното налягане може да варира с много по-голяма честота. В тези дни медиците съветват да намалите физическото натоварване на организма. Да избягвате пренапрежението и стреса. Може да възникнат резки промени във вашето настроение. Обострено главоболие и активиране на хронични заболявания.

Възможни са проблеми с концентрацията през деня и със съня през нощта

Не излизайте по възможност през тези дни. Ако стоите в затворени помещения ще бъдете по-малко облъчени от енергията на изригванията.

Пийте повече топли течности и билкови отвари. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци.

Ако се почувствате изнервени или раздразнени, не се конфронтирайте с вашите близки или колеги.

Намерете начин да се усамотите, докато кризата отмине. Причината за подобно поведение са именно магнитните бури.

Намерете начин да се отдадете на вашите любими занимания, за да се почувствате спокойни и релаксирани.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.