Скоростен кекс с мандарини стана хит в мрежата

0
6667

Този кекс с мандарини се прави за нула време, а е страшно вкусен и ароматен

кекс с мандарини
Вълшебен става този домашен кекс с мандарини, много бърз и лесен

Предлагаме ви рецептата за любимия ни от първа хапка кекс с мандарини. По-ароматен и вкусен от него няма да видите, затова и се е превърнал в хит в мрежата. А се прави толкова бързо и лесно, че и дете би се справило с лекота.

Трябват ни 300 грама брашно, 250 грама захар, три яйца, 3-4 мандарини, половин чаша прясно мляко, половин чаша олио, десет грама бакпулвер.

Първо трябва да си разбием хубаво яйцата заедно със захарта. Разбиваме ги чевръсто, докато сместа побелее. След това си добавяме вътре олиото и прясното мляко.

Брашното пък го смесваме с бакпулвера и го прибавяме към сместа, но бавно и постепенно. Накрая чак изсипваме в сместа и сока от изцедените мандарини, както и рендосаната им на ситно кора.



Това готово вече тесто си го изсипваме в една форма за печене на кекс и го пъхаме във фурната. Там го оставяме да се пече на температура не по-висока от 180 градуса. Следим го и проверяваме дали е добре изпечен с помощта на обикновена клечка за зъби.

След като е готов и го извадим от фурната, първо го оставяме настрани, за да изстине хубаво. И чак после го поръсваме отгоре обилно с пудра захар. Ако пък не обичате пудра захар, може като правите кекса да ръснете в тестото малко стафиди. Става изключително вкусен.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.