Днес България се сбогува с феноменалния Милчо Левиев

0
308

Фоайето на Зала България днес се изпълни със стотици творци, хора на изкуството и почитатели на големия Милчо Левиев

Милчо Левиев и неговият необятен талант принадлежат на света, дори и след като напусна своето земно тяло 

Опечалените българи се простиха с големия творец и ненадминат талант.

Земните дни на Милчо Левиев приключиха два месеца преди да отпразнува 82-годишен юбилей.

Присъстваха много българи, които не са публични личности. От известните опечалени се откроиха президентът Петър Стоянов, певецът Васил Петров, музикантите Теодосий Спасов и Иван Лечев.

В словото, което Иван Лечев произнесе, определи Милчо Левиев като гражданин на света. Той цитира думите на маестрото, че всеки един човек е в състояние да постигне много в своя живот, стига да поиска и да положи усилия.



Президентът Петър Стоянов (1997-2002) подчерта, че Милчо Левиев не принадлежи само на България, а на целия свят. Неговият талант отдавна е излязъл извън пределите на малка България, за да покори цялата планета. Мерило за неговата дарба са най-големите музикални величия от целия свят.

Наред със световното признание, което получаваше години наред, Милчо Левиев имаше и български награди. Той е носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ и на орден „Стара планина“ за неговите изключителни заслуги в сферата на музиката.

Роден в Пловдив, маестро Левиев се дипломира в Музикалната консерватория „Панчо Владигеров“. Бил е възпитаник на Андрей Стоянов и на великия Панчо Владигеров.

Неговата музикална кариера е изключително богата и разнообразна. Бил е солист и диригент на Софийската и на Пловдивската филхармония.

Дирижирал е Биг бенда на БНР. Изнесъл е стотици концерти на всички континенти на планетата.

Дълбок поклон пред таланта и свободния дух на музиканта и творец Милчо Левиев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.