Живот след смъртта: Да, но става нещо много страшно! (Подробности)

0
463

Живот след смъртта – това е надеждата на всички ни, тъй като само така няма да изчезнем завинаги и ще продължим да съществуваме!

Има живот след смъртта, но това се случва буквално, т.е. на физическо ниво. Именно това доказва екип от учени от Медицинския център Лангън в Ню Йорк.

живот след смъртта
Живот след смъртта има

Според тяхната теза мозъкът продължава да живее няколко часа след сърцето. Или иначе казано – обявеният за мъртъв е в състояние да чува и разбира какво се случва наоколо, но тялото му вече е напълно отказало и няма как да реагира.

Отдавна се знае, че мозъкът работи след сърцето, но досега се считаше, че това е само за около 10 минути. Професор Парния обаче твърди, че времето е много по-голямо и не само това, но и че съзнанието на умиращия е здраво.

На въпрос дали, щом мозъкът функционира часове след сърцето, има шанс умиращият да бъде спасен от смъртта, докторът отговаря отрицателно, тъй като всички останали органи са вече спрели и дори мозъкът да бъде по някакъв начин изкуствено запазен, то човекът ще бъде обречен да остане в кома, от която събуждане няма, и да се мъчи.



И ако си мислите, че щом мозъкът работи след смъртта и човек осъзнава какво му се случва, значи същото може да го сполети и в гроба, то това е невъзможно, твърдят учените.

По техните данни няма как мозъкът да оцелее 24 часа, колкото е задължителното време от настъпването на смъртта до погребението. „Оцеляването“ става от 5 до 8 часа.

Кошмарното обаче на изследването на американските учени е, че има едни часове, в които ти осъзнаваш напълно, че умираш и че ще умреш, но нищо не можеш да направиш. На практика се чувстваш като затворник, осъден на смърт, зад решетките на собственото си тяло.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.