По-високи помощи за отопление през тази зима отпуска социалното министерство

0
548

Молбите за помощи за отопление се подават в офисите на Агенция „Социално подпомагане“ до 1 октомври 2020 г.

Почти 500 лева ще бъде помощта за отопление за зима 2020-2021 Сн: ФБ

Лицата, които бъдат одобрени ще получат почти по 500 лева.

Тези средства трябва да се изразходят целево. Или да си закупите дърва, въглища или да ги разходвате за електрическа енергия.

Заради пандемията от Ковид-19 молбите могат да се попълват в малките населени места, както и в кметствата по селата. Няма да ви се наложи да пътувате до големите градове.

От 1 юли 2020 г. има увеличение на пенсиите. Това увеличение няма да се отрази върху общата сума на вашите доходи и социално слабите граждани ще могат да получат полагаемата им се помощ.



Върху получените средства са упражнява контрол от страна на социалното министерство. Ако при извършена проверка не можете да представите документ за платени дърва, въглища или сметки за ток, ще трябва да върнете получената енергийна помощ.

До момента в Социално подпомагане заявления за получаване на помощ за отопление вече са подали 76 000 души. Но вие не сте закъснели.

Първите одобрени хора ще получат помощта след 15 август 2020 г. Изплащането ще продължи докато бъдат дадени на всички одобрени.

На видеото долу има репортаж на Нова ТВ.

Репортерът взема интервю от пенсионерката Елица Рангелова от село Благоево, общ. Монтана. Тя получава помощи за отопление и си купува дърва. Живее сама, защото е вдовица.

Доволна е от тези средства. Казва, че дървата които си купува й стигат за цялата зима. По този начин не става длъжник на нейните деца. В противен случай децата й ще трябва да заделят средства, за да закупят дърва пенсионерката за зимата.

За учебната 2020-2021 г. Социалното министерство ще отпусне помощ от 250 лв. за ученици от първи и от осми клас от социално слаби семейства.

Заявленията се подават до 15 октомври 2020 г.

Одобрените ученици ще получат помощта на две части. Първата е след започване на новата учебна година. Втората част е при започване на втория срок.

Ако ученикът има неизвинени отсъствия или прекъсне училище, няма да получи втората част от определената помощ.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.