Днес светът коленичи пред необикновената принцеса Даяна

0
397

Колкото повече години минават, толкова повече личността на принцеса Даяна придобива необятност

Днес светът си спомня за принцеса Даяна Сн: ФБ

Датата 31 август предизвиква мъка и страдание у милиони хора по целия свят. Принцеса Даяна загина физически, за да оживее за вечни времена.

Историята я оценява както никога до сега.

Оказа се, че красивата графиня Даяна Спенсър със съвършено тяло на модел е един истински смел реформатор.

Тя започна реформи в кралското семейство, които днес дават отлични резултати.



Принцеса Даяна разчупи строгия кралски протокол. Скъси дистанцията между семейството на монарха и поданиците.

Успя да даде на своите деца възможност да опознаят истинския живот, а не само онзи в двореца.

От малки ги е ангажирала със срещи с хора от различни социални групи. Успя да издейства да учат в училища, заедно с други техни връстници. А не като самостоятелни частни ученици в изолирана обстановка.

Започна открито да говори за своите проблеми пред обществото. По този начин накара хората да осъзнаят, че и богатите плачат. Че никой не е застрахован от болести, нещастия, драми и несподелени чувства. Без значение с какви социални контакти, средства, имоти и други блага разполага.

Изказвайки своята лична мъка и страдание, принцеса Даяна стана още по-близка до милионите обикновени хора по света. Те започнаха да я обожават още повече.

Днес принц Уилям е един достоен наследник на своята майка. Той продължава традициите, които тя въведе. Обществото го харесва, защото вижда, че един ден ще бъде отличен владетел.

Майка Тереза и принцеса Даяна Сн: ФБ

Принц Хари се ангажира с благотворителните каузи на своята майка принцеса Даяна. Успешно завладява сърцата на американците и помага на страдащите.

Благотворителността беше един от главните ангажименти на принцеса Даяна. Малко преди да загине в тежката катастрофа тя продаде на търг част от своите тоалети. Събра няколко милиона и ги дари на фондации.

Щефи Граф и принцеса Даяна на тенис корта Сн: ФБ

Даяна свиреше на пиано и играеше балет. Танцувала е пред публика с благотворителни цели.

Снимка с личен автограф на принцеса Даяна – в колата с официален тоалет  е сложила и предпазен колан, защото кралското семейство винаги спазва  законите за безопасност по пътищата Сн: ФБ

Паралелно с тази дейност тя смело и дръзко се изправи срещу противопехотните мини.

Тези мини през годините са убили хиляди и са осакатили по един неузнаваем начин още хиляди деца, жени, възрастни хора.

Борбата й беше амбициозна в Ангола и в Босна. Гибелта попречи на принцесата да доведе своята битка до край. Но успех имаше. ООН забрани употребата на противопехотни мини и вече доста страни по света са взели под внимание тази забрана. Благодарение на Даяна.

Светът я помни още като прекрасна и отдадена майка. Една от най-стилните и елегантни жени в света. Отличен спортист. Тя караше ски, плуваше и играеше тенис на световно ниво. Имаше срещи на корта с великата в миналото Щефи Граф.

Прекрасен посланик за мир и изявен дипломат. Затова в Будапеща преди няколко години откриха нейна мемориална пейка. Както и бюст паметник във Виена.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.