Днес светът коленичи пред необикновената принцеса Даяна

0
270

Датата 31 август предизвиква мъка и страдание у милиони хора по целия свят. Принцеса Даяна загина физически, за да оживее за вечни времена

Днес светът си спомня за принцеса Даяна

Колкото повече години минават, толкова повече личността на принцеса Даяна придобива необятност.

Историята я оценява както никога до сега.

Оказа се, че красивата графиня Даяна Спенсър със съвършено тяло на модел е един истински смел реформатор.

Тя започна реформи в кралското семейство, които днес дават отлични резултати.Принцеса Даяна разчупи строгия кралски протокол. Скъси дистанцията между семейството на монарха и поданиците.

Успя да даде на своите деца възможност да опознаят истинския живот, а не само онзи в двореца.

От малки ги е ангажирала със срещи с хора от различни социални групи. Успя да издейства да учат в училища, заедно с други техни връстници. А не като самостоятелни частни ученици в изолирана обстановка.

Започна открито да говори за своите проблеми пред обществото. По този начин накара хората да осъзнаят, че и богатите плачат. Че никой не е застрахован от болести, нещастия, драми и несподелени чувства. Без значение с какви социални контакти, средства, имоти и други блага разполага.

Изказвайки своята лична мъка и страдание, принцеса Даяна стана още по-близка до милионите обикновени хора по света. Те започнаха да я обожават още повече.

Днес принц Уилям е един достоен наследник на своята майка. Той продължава традициите, които тя въведе. Обществото го харесва, защото вижда, че един ден ще бъде отличен владетел.

Майка Тереза и принцеса Даяна

Принц Хари се ангажира с благотворителните каузи на своята майка принцеса Даяна. Успешно завладява сърцата на американците и помага на страдащите.

Благотворителността беше един от главните ангажименти на принцеса Даяна. Малко преди да загине в тежката катастрофа тя продаде на търг част от своите тоалети. Събра няколко милиона и ги дари на фондации.

Щефи Граф и принцеса Даяна на тенис корта

Даяна свиреше на пиано и играеше балет. Танцувала е пред публика с благотворителни цели.

Паралелно с тази дейност тя смело и дръзко се изправи срещу противопехотните мини.

Тези мини през годините са убили хиляди и са осакатили по един неузнаваем начин още хиляди деца, жени, възрастни хора.

Борбата й беше амбициозна в Ангола и в Босна. Гибелта попречи на принцесата да доведе своята битка до край. Но успех имаше. ООН забрани употребата на противопехотни мини и вече доста страни по света са взели под внимание тази забрана. Благодарение на Даяна.

Светът я помни още като прекрасна и отдадена майка. Една от най-стилните и елегантни жени в света. Отличен спортист. Тя караше ски, плуваше и играеше тенис на световно ниво. Имаше срещи на корта с великата в миналото Щефи Граф.

Прекрасен посланик за мир и изявен дипломат. Затова в Будапеща преди няколко години откриха нейна мемориална пейка. Както и бюст паметник във Виена.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.