Проф. Филипов обяснява някои паранормални явления около нас

0
481

Проф. Филипов беше помолен да даде разяснения за някои паранормални явления. Които се случват около нас въпреки човешката воля или желания, с цел информираност

Проф. Филипов

Дори и изтъкнатият проф. Филипов приема с неговата логика на физик, че около нас се случват събития и явления, които ние все още не можем да обясним.

Такива явления са житните кръгове и извънземните, децата индиго и други.

Ние не можем да ги обясним. А и никой Свише не ни ги обяснява точно, кратко и ясно. Затова тези явления дават възможност на много измамници, лъжепророци и мошеници, гадатели и други да спекулират с човешките емоции и доверие за свои лични облаги.

Точно по този начин завърши видеото от “Въпрос на гледна точка” –  проф. Филипов наблегна на факта, че образованието трябва да създаде онзи необходим интелектуален филтър, за да имат хората стабилна основа,  да разсъждават и да филтрират правилната информацията от измамната.Т.е. не трябва с лека ръка да бъдат отхвърляни феномените като Учителят Петър Дънов, баба Ванга, Слава Севрюкова, Вера Кочовска, дядо Влайчо  и такива, които в момента се развиват като феномени. Но не трябва с лека ръка да се вярва на всеки, който определя себе си като феноменален само защото има малко по-силна интуиция от околните.

Това всъщност е и една от задачите на цялата поредица “Въпрос на гледна точка”. Да представя различни учени и феномени, да може обикновеният зрител да си изгради база данни от знания, да научи какво представляват феномените и до колко могат да бъдат феноменални, за да не се превръщаме в лапни шарани.

Но в същото време да не забравяме какво казват от Ватикана. Ако ние отричаме съществуването на извънземните, например, значи ограничаваме възможностите на Всевишния, защото никой от нас не е в състояние да знае какво точно Господ е създал и продължава да създава.

Повече няма да коментираме, за да не влияем ние върху знанието и мнението на зрителите.

След като чуете обясненията на проф. Филипов, сами ще си направите необходимите заключения.

Проф. Филипов говори за извънземните в предаването “Без формат” ТУК.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.