Първата Задушница за 2021 година наближава (имате време да се подготвите)

0
861

Всяка година три пъти отдаваме почит към починалите си близки

Първата Задушница за 2021 г. се пада на 6 март

Първата Задушница за 2021 г. се пада на 6 март. Тя се чества преди Великия пост преди най-големия и най-значим християнски празник Великден.

Ако нямате възможност да отидете на гробища, пуснете Суха литургия в църква.

Напишете 10 имена на ваши близки. В храма оставяте списъка на гишето, на което продават свещите и заплащате 3 лева.

Можете да платите и една свещ от 0,40 лв. или от 1 лев.



Свещта ще бъде прикрепена към списъка с имената на вашите близки. Най-късно трябва да оставите имената до петък вечерта.

През нощта на петък срещу събота списъците ще преспят в олтара на храма. На следващия ден свещите ще бъдат запалени, а духовниците ще изчетат имената на вашите близки.

Вие също можете да присъствате по време на службата в събота сутринта. Можете също така да купите бонбони, сладки, плодове, които да подадете за „Бог да прости“ за клисарките от църквата или на гражданите, които са там.

Ако ходите на гробища, вие знаете, че трябва да почистите гробовете на вашите близки. Да прекадите с тамян. Преливате с вино и с вода. Поставяте цветя във вазите. Палите свещи.

Заради Ковид-19 обърнете внимание на храната, която смятате да раздавате за „Бог да прости!“

Ако решите вкъщи да изпечете баница или сладкиш, да приготвите сладки, хората на които дадете храната може да откажат да я вземат или да я изхвърлят от страх да не се заразят с Ковид. Т.е. няма да има ефект от нея.

Затова най-добре купете само опаковани храни. В магазините продават по-големи бонбони в опаковки, вафли, меденки и други десерти. На някои от тях цените са символични, така че всеки от вас може да си позволи, дори и да не разполагате с големи финансови възможности.

Опакованата храна гарантира, че хората ще я изядат в памет на вашите близки.

Вечна и светла да бъде паметта на всички починали!

Бог да ги прости!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.