Проф. Ангелов на брифинга: Положението в страната става все по-тревожно

0
179

С всеки изминал ден обстановката в определени области от страната става все по-сериозна

Проф. Ангелов по време на извънредния брифинг на щаба днес

Към настоящия момент най-силно е действието на британския щам на Ковид-19.

Проф. Ангелов подчерта, че благодарение на наложените мерки за справяне с пандемията, положението в страната е било задоволително през изминалите месеци.

Ваксинацията, която активно се провежда в страната, също допринася да имаме добри резултати.

Но през изминалите няколко дни рязко се е повишил броят на заболелите от коронавируса. Все повече са сигналите до Спешна помощ за хора със съответните симптоми. Легловата база в болничните заведения намалява.



Заболеваемостта у нас е с нарастване от 58%. Това нарастване се наблюдава вече 14 дни. В момента ние се намираме на нивото на заболяваемост, което сме имали на 5 ноември 2021 г., подчерта проф. Мутафчийски. Тези данни са твърде обезпокоителни, твърдят българските здравни власти.

Проф. Мутафчийски коментира, че всеки ден медицината открива все нови и нови факти за Ковид-19.

Особено е важно българите да продължат да спазват дисциплината както до сега. Да носят съвестно и отговорно своите предпазни маски. Да използват редовно дезинфектантите и да проветряват редовно помещенията, в които учат, живеят и работят.

Дистанционна форма на обучение се въвежда отново за всички ученици от 5 до 12 клас за областите София, Шумен, Благоевград и Ямбол.

В областите Пловдив, Враца, Варна и Бургас въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Едната е задължително носене на маски на открито. Прекратяване на плановите операции и планов прием на пациенти, чието лечение може да бъде отложено напред във времето.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.