Това е списъкът с министрите от служебния кабинет, назначени от президента Радев

0
206

Президентът Радев подписа три нови Указа

Президентът Радев издаде Указ, с който назначи министрите в новия служебен кабинет

С единия Указ разпуска 45 НС на 12 май 2021 г.

С втория Указ насрочва датата за провеждане на парламентарни избори за 46 НС на 11 юли 2021 г.

С третия Указ определя служебния кабинет в състав:

Служебен премиер – бригаден генерал Стефан Янев. До сега е бил секретар по отбраната и сигурността на президента Радев. По-рано е бил служебен вицепремиер и служебен министър по отбраната в кабинета на Огнян Герджиков.



Служебен министър на вътрешните работи – Бойко Рашков – бивш директор на НСС (Националната следствена служба).

Служебен правосъден министър – Янаки Стоилов от БСП.

Служебен министър на отбраната – Георги Панайотов – бивш посланик на Република България в ООН.

Служебен здравен министър –  д-р Стойчо Кацаров – гастроентеролог, основател и председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Служебен министър на икономиката – Кирил Петков – икономист, един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, афилииран с Харвардския университет.

Служебен министър на финансите – Асен Василев – бивш служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков.

Служебен министър на енергетиката – Андрей Живков.

Служебен външен министър – Светлан Стоев настоящ посланик на България в Дания.

Служебен министър на туризма – Стела Балтова – бивш служебен министър на туризма в правителството на Огнян Герджиков.

Служебен земеделски министър – Христо Бозуков – бивш служебен министър на земеделието и храните в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Служебен социален министър – Гълъб Донев – бивш служебен министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Служебен заместник мин.-председател по управление на европейските средства – Атанас Пеканов.

Служебен министър на културата – проф. Велислав Минеков – един от основателите на Отровното трио, но не успя да влезе в 45 НС. Разграничи се от Арман Бабикян и от Николай Хаджигенов.

Служебен министър на образованието и на науката –  проф. Николай Денков – бивш служебен министър на образованието и науката в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Служебен министър на младежта и на спорта – Андрей Кузманов – бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 г. Многократен републикански шампион по плуване и по модерен петобой.

Служебен министър на околната среда и на водите – Асен Личев – магистър по хидрогеология и инженерна геология. Вече 25 години работи в МОС и МОСВ.

Служебен министър на транспорта, на информационните технологии и на съобщенията – Георги Тодоров. Експерт с дългогодишен управленски опит в сферата на транспорта, в информационните технологии и в съобщенията.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.