Не допускайте тези 15 грешки в кухнята

0
726

Кухнята е олицетворение на благополучието у дома

Спазвайте тези изисквания и вашата кухня ще бъде комфортна и неотразима Сн: ФБ

Колкото по-удобно е организирана, толкова повече ще отделяте време, което ще прекарвате в нея с удоволствие.

Всяка домакиня се стреми да събере на едно място възможно повече необходими мебели и уреди. И много често се получават грешки. Мястото не стига или пространството не може да бъде оползотворено максимално.

Това са 15 грешки, които често пъти се допускат, а не бива да ги правите.

1. Не поставяйте работния плот близо до мивката. Винаги ще ви трябва разстояние от поне 50 см между тях.



2. Не поставяйте, ако е възможно, мивката близо до котлона или до фурната. Пръските вода ще падат върху тях.

3. Поставете достатъчно работна площ от двете страни на мивката. Тя ви е необходима за изцеждане на измитите зеленчуци и плодове, за съдовете за работа и за приборите.

4. Не поставяйте пералнята в кухнята – прането не трябва да се извършва в кухнята. Винаги можете да намерите къде да монтирате пералнята, дори ако нямате място в банята, например. Можете да я поставите в килера.

5. Съдомиялната машина не трябва да се намира далеко от мивката. Тя трябва да бъде разположена така, че да ви е удобно да изплакнете чиниите с остатъци от храна преди зареждане.

6. Не правете ъглова основа (долен шкаф) без специален удобен механизъм.

7. Не пренебрегвайте чекмеджетата. Много по-удобно е да съхранявате съдовете в тях, отколкото на рафтовете в горните шкафове.

8. Не поставяйте фурната под работния плот. Много по-удобно е да сложите фурната до работния плот. Така парата никога няма да попадне в лицето ви, когато я отворите.

9. Не оставяйте разстояния по-малки от 80 см между мебелите и вътрешността на кухнята, включително и масата в средата. Не забравяйте, че трябва да се движите между тях и вие необходимо пространство да отваряте вратите на шкафовете и уредите. Както и да изтегляте чекмеджета напред.

10. Не поставяйте чекмеджето за прибори далеч от котлона ифурната. Когато готвите, постоянно трябва да вземете шпатула, бъркалка, нож, лъжица с решетка и други прибори.

11. Не поставяйте хладилника близо до стената. Оставете разстояние между него и стената. Така ще има пространство, през което да циркулира въздух, който да охлажда задната част на уреда.

12. Не пестете от осветление на работната повърхност. Необходимо вие да имате достатъчно светлина, за да обработвате добре зеленчуците, плодовете, месото и оставалите продукти.

13. Не поставяйте повече от 2 електрически уреда един върху друг. Например малка фурна върху съдомиялната.  Това не трябва да се прави, защото техниката може да се счупи.

14. Не поръчвайте работните плотове от стъкло. Горещите съдове с ястия, поставени върху тях  могат да ги напукат.

15. Не правете прекалено много отворени рафтове. Така вашите съдове няма да се прашат. Зад вратите не се вижда какво има в шкафчетата, а кухнята изглежда подредена.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.