ЦИК обяви нови резултати от изборите

0
164

ЦИК актуализира изборните резултати

ЦИК обяви новите резултати Сн: ФБ

Това все още не са най-крайните резултати, защото са обработени 99,95% от протоколите.

Но според новия резултат партията на Слави Трифонов изпревари ГЕРБ с малка преднина.

Слави Трифонов вчера направи изявление, в което съобщи, че ще направи самостоятелен кабинет без да се коалира с останалите партии.

Вчера от ресорните министерства са изпратили позицията на тримата министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. Причината е, че се заговори как Слави Трифонов е провел разговори с тях и е отправил предложение те да станат част от новия кабинет на България.



ЦИК обяви тези резултати Сн: Дарик

Защото лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов категорично заяви, че този път ще състави кабинет и няма да се коалира с никоя от другите партии в 46 НС. Но тримата министри от служебния кабинет са отхвърлили предложението на Слави Трифонов:

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата“.

И още тримата министри от служебното правителство Кирил Петков,  Асен Василев и Николай Денков допълват:

„Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.