Мийт Лоуф ни напусна: Още една легенда отлетя при звездите

0
439

В продължение на 60 години Мийт Лоуф твореше

Мийт Лоуф остана завинаги на 74, но неговото творчество ще пребъде през времето Сн: ФБ

За 60 години неуморна работа успя да създаде огромно по своите мащаби творчество.

Актьор, музикант, текстописец, рок певец, музикален продуцент. Майкъл Лий Адей, с творчески псевдоним Мийт Лоаф, намираше в себе си сили и енергия да съчетава цялата тази творческа палитра от дейности. При това изключително успешно.

Името му нашумя у нас през 90-те години на ХХ век, когато в чартовете на MTV започна да се изкачва към върха хитът  „I’d Do Anything For Love“. Припомнете си го на видеото долу.

Мийт Лоаф е продал повече от 100 милиона свои албуми по целия свят. А “Bat Out of Hell“ остана един от 10-те най-продавани музикални албуми на всички времена.



Като актьор е участвал в 67 филма. Най-известните продукции са  “Fight Club”, “Wayne’s World”, “Focus”, “Rocky Horror Picture Show”.

Мийт Лоуф работел до последен дъх. Последният проект, който започнал да реализира, бил отново да се събере с групата си. И да направят запис на албум със седем песни, които да бъдат ретроспекция на неговата кариера.

Но за съжаление, не можа да довърши тази своя мечта.  Защото земните дни на Мийт Лоаф приключили тази нощ, писа Дарик.

До последно около него били съпругата му Дебора и двете им дъщери Аманда и Пърл.

Новината за кончината на певеца се появи първо на страниците му в социалните мрежи. А след това беше разпространена от медиите по целия свят.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.