Въвеждат нови правила за техническите прегледи на автомобилите

0
300

Тяхната цел е спиране на манипулациите

нови правила вече важат за техническите прегледи на автомобилите Сн: Нова ТВ

Въвеждат нови правила за техническите прегледи на автомобилите.

Уредите за тестване на превозните средства във всеки пункт трябваше да бъдат свързани директно с „Автомобилна администрация“. Така данните от проведения преглед автоматично в реално време трябва да постъпват в контролния орган.

Крайният срок беше 12 януари 2022 г. А началото е започнало още на 12 юли 2021 г.

След направени проверки се оказало, че малък процент от пунктовете за технически прегледи са успели да изпълнят новото изискване на „Автомобилна администрация“.



Голяма част от собствениците на пунктове за технически прегледи трябвало да закупят нова техника. Например в Златица новото оборудване струвало 30 000 лева.

Освен това са били необходими два дена за монтаж на новото оборудване. Както и един ден за обучение на персонала.

Тези извънредни разходи ще доведат до повишаване крайната цена на техническите прегледи.

Но пък данните за състоянието на газ анализатора, спирачния стенд и димомера могат да бъдат проследени от контролните органи в реално време. Системата сама анализира данните и отчита дали провереният автомобил е изправен или не е.

Естествено, повечето водачи на МПС-та не са доволни, че ще трябва да заплатят повече за извършване на задължителния годишен технически преглед.

Но има и такива, които одобряват новите мерки.

Например г-н Любомир Симеонов. Той казва, че е добре дисциплината да бъде затегната. И е убеден, че водачите не трябва да изпадат в паника, понеже ще дължат 10 или 15 лева повече. По-важно е да управляваме изправни автомобили.

Не пропускайте видеото долу на Нова ТВ. На него е заснет репортаж във връзка с новите правила за техническите прегледи на автомобилите.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.