Ски и сноуборд в Банско

0
91

Банско е притегателно място за всички родни скиори и сноубордисти през зимата. Но освен българските туристи, курортът вече е любимо място на чуждестранните почитатели на белите писти. Сезонът в Банско започва от декември и продължава поне четири месеца. В разгара на зимата снегът достига до три метра, а условията за туризъм и спорт са на световно ниво.

Пирин планина се характеризира с тип алпийски релеф, което е прави предпочитана от любителите на екстремните снежни преживявания. В курорта на разположение на туристите са 21 писти, които се отличават с различна сложност и особености. Теренът е подходящ, както за начинаещи, така и за опитни спускачи.

Скиорите и сноубордистите могат да ползват кабинковия лифт  “Гондолата”, да се качат на някои от останалите 6, 4 и 2 седалкови лифтове, както и влекове – тип котва и за деца. Тяхната обща дължина е 22 км. Пистите са с малка, средна и голяма сложност. По-лесните трасета са Плато 1, Коларският ски път, Шилигарник 1 и 2.



Масово при спускане изборът е върху пистите Бъндерица, Балканиада, Църна могила, Юлен, Тодорка, Чалин влог 1 и 2. Определено най-трудна е Томба, където е препоръчително да се пързалят опитните спортисти.

Съоръженията в комплекса са модерни, обезопасени и отговарящи на световните стандарти. Това се отнася и за местата за отдих в Банско. Петзвездният комплекс Лъки Банско СПА & Релакс е лидер в курорта, носител на национални и международни отличия в туристическия сектор.

Причините са луксът, перфектното обслужване, професионалният персонал, разнообразието от екстри за гостите и неповторимата атмосфера на апартхотела. Той разполага с модерно оборудвани и обзаведени 115 стаи и студиа, два ВИП апартамента. На разположение на гостите му през Банско ски сезона са специализиран гардероб с всичко необходимо като оборудване за пистите, безплатен трансфер до началото на лифта,  възможност за закупуване на ски карта на място в хотела, организирани турове в региона и още много изгодни оферти.

Целогодишно в комплекса е отворен ултрамодерен спа център, обособени са раазлични детски кътове, работят три ресторанта и лоби бар, оборудвани зали за провеждане на форуми са на разположение на посетителите. Екстрите обаче не свършват дотук, защото в комплекса се организират курсове по детокс и отслабване, йога практика, лечебни терапии, а през ваканциите функционира международен езиков лагер за деца.

Спа центърът разполага със закрит и открит био басейни, ххидромасажни вани, джакузи, турска баня, солна стая, сауна и други аква процедури. Самият хотел е на по-малко от 500 метра от центъра на Банско. Гостите всяка вечер могат да ползват безплатен транспорт от комплекса до центъра и обратно.

Целогодишно се предлагат изгодни пакети с различна продължителност и възможности за престои в Лъки Банско. В повечето случаи те са съобразени и с празници, както и със сезонните активности в региона. Уикенди и тридневни ваканции за двама, семейни и романтични почивки, тиймбилдинг, активна планинска релаксираща отпуска, спортни приключения в планината са само част от възможностите за пълен релакс в Пирин.

Местоположението на Банско също е отлично за почитателите на туристическите забележителности, които могат да се разгледат в курорта и в близост до него. На няколко километра от тук са Добринище и Разлог. Самият курорт пък целогодишно е място за редица спортни и културни събития, интересни фестивали и традиционни празници.

Хотел Лъки Банско СПА & Релакс е изключително популярен и търсен от българските и чуждите туристи поради разнообразните си програми. Те са специално разработени от и за хотела. Всяка от тях има различна насоченост, интересни, полезни и обединени около важните принципи за високо качество и професионален подход към гостите на хотела. Собственост и запазена марка на Лъки Банско са програмите:

ЛъкиФит – за отслабване и антистрес

ЛъкиКидс – детски езиков лагер на английски език

Aюрведа клиник Банско – за лечение, разкрасяване и пречистване на организма чрез методите на Аюрведа

Курсове по йога

Снимки: Лъки Банско

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.