Иван Звездев приготвя чуден печен кебап с месо и зеленчуци

0
347

Чуден става този кебап

Иван Звездев приготвя най-вкусния кебап

В българската кулинария има много начини за приготвяне на кебап.

Иван Звездев предлага своя лесен вариант. Той е изключително сполучлив. Няма никакъв риск да не приготвите вкусна домашна гозба, с която да изненадате вашето семейство.

За целта е необходимо да нарежете на парченца патладжаните, които предварително сте обелили. Сложете ги в гевгир и ги наръсете със сол. Оставете ги така, за да може тъмният сок от тях да се отдели.

През това време вземете вашата тавичка за печене. Намажете я с олио.



Нарежете месото на парченца – на хапки. Овкусете със сол и черен пипер. Както и с други подправки като кимион, риган, магданоз. Можете да добавите и други ваши любими подправки.

Наредете месото на дъното на тавичката, като го разпределите равномерно. Върху него наредете кромид лук, нарязан на парченца и чушки на кръгчета.

Изплакнете патладжана от солта и от тъмния му сок. Така подготвен го наредете върху месото и другите зеленчуци. После сложете червените домати, нарязани на парченца.

Иван Звездев залива продуктите със сок от доматено пюре, което е разредено с малко вода. На видеото долу вижте как точно го подготви българският топ кулинар. Разберете и как покри тавата с хартия. Това е изключително ценен домакински трик.

След това изпечете вашия кебап като сложите тавата в предварително загрята фурна.

Не пропускайте видеото от българската топ култова кулинарна поредица  „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara“. По традиция българският топ кулинар Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко едно домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.