Иван Звездев приготвя този лесен и вкусен

0
3011

Прекрасна рецепта

Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар,следвайте следните стъпки.

Рърво трябва да приготвите картофено пюре.

Измивате картофите и с обелките ги слагате в съд с вода, за да ги сварите.

След това ги белите. Мачкате ги на пюре. Добавяте към тях топло прясно мляко и сол. Сместа трябва да изстине. През това време от карфиола режете розички на дребно. Слагате ги, заедно с целина в кипяща подсолена вода, за да се попарят.



След това приготвяте соса.

Запържвате до златисто краве масло и поръсвате с брашно. Оттегляте от котлона и изчаквате няколко секунди. След това наливате топло прясно мляко. Разбърквате енергично и връщате на котлона. Варите за 1-2 минути като бъркате непрекъснато.  Поръсвате със сол.

Към охладения сос прибавяте настърган кашкавал.

Към охладеното картофено пюре добавяте жълтък. Размесвате добре и прехвърляте сместа в намаслена тавичка.

В центъра на тавичката подреждате бланширания карфиол. След това го поливате  със соса. Отстрани поръсвате с едро настърган кашкавал.

Поставяте тавичката в предварително загрята фурна. Печете на 200 градуса  в продължение на 20 до 25 минути или до получаване на златиста коричка.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

Ще научите нагледно как точно да изпълните цялата рецепта. Освен това ще получите още изключително полезни кулинарни съвети, лично от Иван Звездев. Те са необходими за всяко домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от този вкусен зеленчусов огретен препоръка на Иван Звездев! Чуден  домашен деликатес.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.