Д-р Василка Юрукова за справяне със стреса и свръхнапрежението в работата

0
147

Съветите на д-р Юрукова са изключително полезни

Д-р Василка Юрукова

Д-р Василка Юрукова е специалист вътрешни болести. От години се занимава с  хомеопатия и с Шуслерова терапия. Двата вида лечение носят изключителни резултати за подобряване на човешкото здраве и за оздравяване. 

Д-р Юрукова гостува в предаването „Преди обед“ и споделя не само със зрителите на БТВ, но и с всички българи своя полезен опит за избавяне от ежедневния стрес.

Има здравословен стрес, който е изключително нисък процент. Този полезен стрес носи адреналин, когато човек изучава нещо ново или се опитва да постигне по-добри постижения.

Съвременният човек е подложен на свръх динамика за разлика от хората през 90-те години на ХХ век. Тази свръхдинамика в комбинация с лошите последици от К-19 и войната в Украйна натоварват всеки човек в пъти повече от преди.



Стресът води след себе си множество здравословни проблеми. Отключва автоимунни заболявания. Причинява проблеми с очите, със зъбите, довежда до косопад. Някои хора напълнят от стрес, докато други слабеят и стигат до нездравословно отслабване.

Първите симптоми за появата на голям стрес са отпадналост, липса на памет и концентрация. Лесна умора. Промяна в настроението на хората. Най-силната степен на стрес е т.нар. „бърнаут“ и изпадане в тежки депресии.

Надбъбречните жлези отделят кортизол и адреналин. При стрес техните количества стават огромни и клетките направо блокират. Те не могат да функционират правилно. Не могат да се възстановяват и да се изчистват от натрупаните токсични вещества.

Високите нива на кортизол повишават кръвната захар. Затова постоянно на пациентите им откриват диабет. Без те дори да подозират, че може да го имат.

Когато човек е под стрес лесно може да си помогне като започне да диша дълбоко, за да вкара повече кислород в организма. Да започне да пие вода, защото при стрес се губи от водата в тялото. Да започне да се движи или да върши някаква физическа работа. По този начин мускулите изпращат информация към мозъка за понижаване на стреса.

Нервната система има нужда от подхранване чрез минерали. Такива са калиев фосфат и магнезий. Те повишават жизнеността на организма. Но също така помагат за по-лесното заспиване.

Не пропускайте видеото долу с разговора на д-р Юрукова в студиото на БТВ.

От въпросите на Сашо и Деси, и от коментарите на специалиста ще научите още изключително важни и полезни факти за вашето здраве. Както и начини за справяне със стреса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.