Как да направим правилен избор на бебешка кошара?

0
146

Как да направим правилен избор на бебешка кошара?

Бебешката кошара е едно от местата, където  бебето прекарва голяма част от времето си през първите месеци от своя живот. Тя е и един от най-важните видове мебели, от които се състои основното обзавеждане на една бебешка стая. Затова и е добре да подходим внимателно към нейния избор и да не правим компромис с нейното качество. Ако искате  най-доброто за своето слънчице, то следвайки съветите, които ще ви дадем по-долу ще можете да направите разумен избор на бебешка кошара.

Има няколко неща, които да вземем под внимание при избор на бебешка кошара. Основните критерий, на които трябва да отговаря една бебешка кошара, са безопасност, надеждност и високо ниво на комфорт. След това вече идват фактори като тип дизайн, цвят на боята, размер, допълнителни функционалности и аксесоари.

Кои неща са важни при избор на бебешка кошара?



Източник на изображението:freeimageslive.co.uk

Безопасна конструкция

Безопасността е може би най-важният фактор при избор на бебешка кошара. Ако сте се спрели на модел бебешка кошара, която след като бъде доставена се нуждае от сглобяване, важно е да се уверите, че е с добро качество и се характеризира със здравина на изработката. Също така проверете дали не липсват части след доставка.

Тип матрак

Mатракът на бебешката кошара е важен неин елемент, тъй като тялото на детето е в директен контакт с него. Съответно вида и нивото на твърдост на матрака играе важна роля за растежа на бебето.

За бебешката кошара е подходящ матрак, който  не е твърде твърд или мек. Един начин да проверим дали даден матрак е подходящ за бебешка кошара е като го притиснете с ръка и видите дали се получава отпечатък на ръката ви. Ако бързо си възвръща формата, то матракът е с добро качество.

Източник на изображението:Pexels

Дизайн

Бебетата са доста подвижни докато спят. Препоръчително е предпазните рамки на бебешката кошара да са достатъчно високи, за да осигуряват безопасност на детето и да го предпазват от падане. Също така самите рамки трябва да са разположени така, че между тях да има достатъчно разстояние, за да няма риск за детето да си заклещи ръката или крака между тях.

На пазара се срещат бебешки кошари с махащи се рамки  и такива, чийто рамки са фиксирани. Що се касае коя опция е по-добра, то това е въпрос на лично предпочитание. Предимството на бебешките кошари с махащи се рамки е, че след като детето порасне, те могат да се използват под формата на дивани в детската стая.

Aко искате да вземете бебешка кошара със свалящи се рамки, важно е да се уверите, че те стабилно се опират към стените на стаята и не могат да паднат лесно и да наранят детето.

Да не забравим и факта, че е важно матракът да отговаря на задължителните стандарти за качество и безопасност при бебешките матраци. Винаги избирайте доверени марки за бебешки мебели.

Здравина и качество

Едно от нещата, които правят една бебешка кошара добра е качеството на материалите, от които е изработена. Бебешката кошара трябва да има надеждна и устойчива на износване конструкция.

По отношение на материала на бебешката кошара имаме два варианта-дървена или метална конструкция. Дървените бебешки кошари са по-добри от металните, тъй като при тях няма риск от ръждясване и имат по красив дизайн. Освен това бебешките кошари изработени от масивно дърво са доста по-устойчиви във времето от останалите видове.

 

Източник на изображението:Pexels

Естетичен вид

Не на последно място бебешката кошара трябва визуално да изглежда добре и да се съчетава добре с цялостната концепция на помещението. Тя трябва да има красив вписващ се в интериора на помещението дизайн и да е в цвят, който съответства на цветовете в останалата част от обзавеждането на бебешката стая.

Без значение от това какъв дизайн бебешка кошара сте си избрали, важно е да я използвате точно толкова дълго, колкото е препоръчително за детето. Тоест, не се препоръчва да използвате бебешка кошара, когато детето вече е пораснало и се нуждае от подходящо за възрастта му детско легълце.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.