Научете кой е най-модният цвят за 2023 година

0
195

Цветът е определен от специалисти

Избраха на най-модния цвят за 2023 година, Сн: ФБ

Институтът Pantone в САЩ се ангажира с определяне и на най-модните цветове за всяка година.

Най-модният цвят дава ориентир за модните дизайнери. За дизайнерите на мебели и дамаски.

Но съвсем не е задължително всеки от вас на всяка цена да се съобразява с тези трендове. Защото те се менят всяка година. А е по-разумно човек да залага на класическите и неостаряващи цветове. Това са всички окраски от дъгата, заедно с черно и бяло.

Човек трябва да подбира и онези цветове, които му приличат най-много. Както и онези, които му носят най-голям душевен комфорт, без значение дали са модни или не.



Но да се върнем към най-модния цвят за 2023 г.

Според Pantone, този цвят се нарича „Вива Маджента“ 18-750.

Специалистите определят цвета по следния начин. Това е топъл нюанс. Носи  вибрации на  жизненост и на виталност. Цветът  произхожда от групата на червените нюанси и изразява сила. „Вива Маджента“ представлява пулсиращ и безстрашен цвят.  Той предразполага към изобилие. Успява да предизвика радост и оптимистично настроение. Притежава енергията за ново начало и на новото време.

Цветът „Вива Маджента“ е за смелите хора. За бунтарите и оптимистите. Той е наситен с креативност, защото е сложен цвят – състои се от различни компоненти.

Цветът е нюанс  на пурпурно червено. Представлява баланс между хладно и топло. Този сложен хибриден цвят „Вива Маджента“ обогатява  физическото и виртуалното поле на  нашия многопластов и многоизмерен свят.

Името „Маджента“ произлиза от наименованието на град Маджента в област Ломбардия от Северна Италия. Точно там през 1859 г. френската армия разгромява австрийските сили. Тази победа се превръща в един от символите на жестоката Втора война и на Независимостта на Италия, писа Флагман, цитиран от standartnews.com.

Нагледна представа за най-модния цвят на 2023 г. ще добиете от видеата долу. И ако сметнете, че това е вашият цвят, смело напред. Търсете дрехи и аксесоари за вас и за дома ви в тази гама.

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.