Ново земетресение е регистрирано в България

0
204

Земята е жива

Земетресение в Самоков е регистрирано снощи, Сн: ФБ

Информацията е подадена от БАН.

Според справката на НИГГГ (Националния институт по геофизика, геодезия и география) към БАН, последният български трус е със сила 2,6 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на земетресението е град Самоков. Българският трус е регистриран снощи в 20:37 часа.

След първото земетресение е имало и затихващ трус. Неговата сила е 2,1 по Рихтер.



За щастие, няма нанесени материални щети. Няма пострадали хора и животни.

Да се молим на Господ да пощади България и българите. Да не ни изпраща страховити природни катаклизми.  Като в Турция, например. Спасителните екипи от България вече се прибраха на родна земя. Те разказваха пред ТВ камерите какъв ужас представлявали руините и затрупаните хора под тях.  Имаше и български спасителни кучета, които  търсеха хора изпод руините.

В България е имало подобни катаклизми в миналото. През 1913 г. във Велико Търново. През 1928 г. в Чирпан. През 1977 г. в Свищов. През 1986 г. в Стражица и последното земетресение беше през 2012 г. в Перник.

Мощните български земетресения са нанасяли огромни щети – сринати до земята църкви, училища, къщи, блокове и други сгради. Имало е и много жертви. Апокалиптични трагедии са спохождали и българския народ. Затова Господ да ни пази от такива стихии! Да не ни подлага повече на подобни ужасни изпитания и да не  ни наказва по този страшен начин!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.