Иван Звездев приготвя вкусната и лесната

0
1012

Чудесна рецепта!

Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар и да получите желания резултат, трябва да изпълните следните стъпки.

Нарежете морковите на дребно. Праза нарежете  на колелца. Сложете  ги в тенджера и ги залейте с 1 литър студена вода.

Добавете  един картоф, когото сте  нарязали на едро. Когато водата в тенджерата кипне, оставяте зеленчуците под капак да се варят още  10 до 15 минути на бавен огън.

Почиствате и измивате спанака. Режете го на дребно. Когато картофът в тенджерата е сварен, изваждате го и го слагате в купа.



А в тенджерата слагате спанака и консервираните домати. Посолявате. Прибавяте зехтин или олио.  Варите още пет минути.

В купичката при картофа сипвате една или две чаши от бульона, в който се варят зеленчуците за супата. Мачкате го на пюре и го връщате обратно в тенджерата.

Варите вашата супа със спанак още една-две минути и я поднасяте. По ваше желание можете да подправите вкусната супа със спанак с пресен копър, с пресен магданоз или с  девесил.

Тази супа е без застройка и затова е едновременно постна и веган. Не само вкусна, но и полезна, защото спанакът е богат на желязо. А желязото предпазва от анемия.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara. Ще разучите нагледно цялата рецепта за тази вкусна постна, полезна и евтина супа със спанак.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко домакинство.

Екипът на topactualno.comпожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от тази вкусна супичка!!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.