След 29 години България отново е на върха: Честита национална гордост!

0
251

Да ни е честито!

Боряна Калейн стана новият европейски шампион по художествена гимнастика в Баку, Сн: Българска федерация по художествена гимнастика

След 29 години нашата национална гордост отново е на върха. Благодарение на талантливата, амбициозна и даровита Боряна Калейн.

Златен медал и българският химн огласи спортната  зала. Боряна успя да завоюва  131,000 точки от Континенталния шампионат в град Баку – Азербайджан.

Достойно е представянето и на Стилияна Николова. Тя завоюва бронзово отличие при резултат 129,500 точки.

Преди 29 години през 1994 г. Мария Петрова стана европейска шампионка в град Солун, Гърция.



Следват години на спортно затишие до сега.

Боряна Калейн първо изпълни съчетание на лента. Но  в началото на композицията  допусна неточност. След това остана стабилна и получи оценка  31,250 точки. От българския щаб подават контестация за трудност с тяло. Контестацията е уважена и съдиите завишиха оценката на 31,750 точки, писа „24 часа“.

На обръч Боряна Калейн се представи също отлично и извоюва 33,250 точки. Трето изпълнение на Боряна беше красивото й съчетание с топка. Българската шампионка го изпълни по най-добрия възможен начин и получи 33,100 точки. Последното съчетание на Боряна е с бухалки. Българската националка го изпълни безупречно и беше оценена с 32,900 точки. Така тя  взе и новата европейска титла.

Не пропускайте видеата долу. Насладете се на изпълненията на безупречната Боряна Калейн – гордост за цяла България.

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.