Иван Звездев приготвя лесен и невероятно вкусен

0
2976

Вкусно и лесно е

Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар първо трябва да подготвите боба – да го сварите или да използвате готов от консерва.

Загрявате олио в голям дълбок тиган и запържвате ситно нарязан кромид лук (може и пресен лук) на силен огън за 2 до 3 минути. Оттегляте от котлона.

Прибавяте нарязани на дребно сухи или печени чушки, брашно, червен пипер и доматеното пюре. Разбърквате и наливате 250 милилитра гореща вода. Връщате тигана обратно на котлона. Посолявате. Прибавяте стрит пилешки, телешки или гъбен бульон. Слагате кимион и джоджен, заедно с чубрица и девисил. Ако не харесвате някоя от цитираните подправки, не я използвайте.

Сложете сварения боб и варете на умерен огън още 5 до 6 минути. Бъркайте бобът и останалите  съставки да не загорят.



Запържете в тиган за 1 минута нарязаната на тънки филиийки луканка в краве масло. Ако нямате луканка, използвайте шпек салам, наденица или друг колбас.

Прибавете я към боба и оставете да заври. След това сервирайте.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвяне на този чудно вкусен боб с луканка, заедно с всички пропорции на продуктите.

Екипът на  topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и истинско удоволствие, докато си хапвате от този вкусен  боб с луканка  по предложение на Иван Звездев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.