Земетресение отчетоха в България

0
228

Земята е жива

Отново земетресение в района на Симитли, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 2.9 по скалата на Рихтер е регистрирано снощи в 21:07 часа в района на град Симитли. Информацията на НИГГГ в БАН е цитирана и от Дарик.

През изминалия месец септември районът на Симитли беше сеизмично активен. Отчетените трусове бяха повече от 80 на брой. Но те бяха слаби – техният магнитуд не надвиши 4,0 по скалата на Рихтер.
Някои от земетресенията бяха усетени в Благоевград и в околните селища. Но повечето от тях бяха засечени единствено от чувствителната апаратура на БАН.

На 17 септември 2023 г. земетресение със сила 3,0 по скалата на Рихтер бе регистрирано в района на град Костенец, съобщиха от Нова Тв и от Дарик. Трусът бе отчетен в 14:16 часа. Неговата дълбочина беше 9 километра.

За щастие нямаше нанесени материални щети.



На 16 септември 2023 г. земетресение със сила 3,2 по скалата на Рихтер беше регистрирано в района на град Симитли, съобщиха от Нова Тв и от Дарик.

Трусът беше усетен в 10:35 часа на разстояние 2,7 км от Симитли и 89 км от столицата София.

Освен в Симитли, разлюляване е било усетено в Благоевград, в Радомир и в съседните села, писаха 2 “24 часа”.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.