Отчетоха земетресение днес в България с нов епицентър

0
373

Информацията е подадена от БАН.

Днешното земетресение е с епицентър Девин, Сн: ФБ

Днес  земетресение със сила 3.0 по скалата на Рихтер регистрираха тази сутрин в западна посока от град  Девин.

По данни на НИГГГ  – Националния сеизмологичен център към НИГГГ на БАН днешното земетресение е регистрирано в 07:26 часа българско време, писа Дарик.

Към момента няма данни това земетресение да е било усетено в населените места от  областите Пазарджик и Смолян, уведомиха от standartnews.com.

Предишните земетресения бяха с епицентър град Симитли.Отчетените трусове бяха повече от 80 на брой. Но те бяха слаби – техният магнитуд не надвиши 4,0 по скалата на Рихтер.
Някои от земетресенията бяха усетени в Благоевград и в околните селища. Но повечето от тях бяха засечени единствено от чувствителната апаратура на БАН.

На 17 септември 2023 г. земетресение със сила 3,0 по скалата на Рихтер бе регистрирано в района на град Костенец, съобщиха от Нова Тв и от Дарик. Трусът бе отчетен в 14:16 часа. Неговата дълбочина беше 9 километра.

За щастие нямаше нанесени материални щети.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.