Григор Димитров предизвика истински фурор на корта: Честито!

0
280

Браво, Гришо!

Григор Димитров записа победа над Карлос Алкарас, Сн: ФБ

Григор Димитров направи истински фурор на корта и победи световния шампион Карлос Алкарас с резултат 5:7, 6:2, 6:4 в 1/8-финала от турнира по тенис в Шанхай (Китай).

Мачът започна с две възможности за испанския тенинист да пробие Григор Димитров във втория сет. След два гейма  Григор успя да пробие при сервис на испанеца. Гришо затвърди своята позиция  и поведе с резултат 4:2. При 3:4 испанецът Алкарас повежда с 30:0 при сервис на Григор Димитров, но не успя да  пробие – 3:5.

Григор Димитров стартира добре втория сет като проби ракета №2 в света в първия гейм. Вторият сет също беше за Гришо, повеждайки с 40:15 (2:0). Българинът затвърди постигнатия резултат с 6:2 и спечели първия сет, писа Блиц.

Третият сет започна с гейм на нула за испанеца Алкарас, но Григор успя да удържи на натиска и изравни (1:1). Българинът продължи с добрата си игра и проби испанския състезател за 2:1. ге



Първата българска ракета  записа своя първи успех в четири срещи с испанския тенисист. До този момент Гришо нямаше нито един спечелен сет.

В следващия кръг предстои на Григор Димитров да се изправи срещу Николас Джари от Чили.  Николас Джари надигра Диего Шварцман  с резултат  6:3, 5:7, 6:3.

Победата на Гришо е впечатляваща колкото и победете му във Виена.

След три поредни загуби, Виена се оказа щастливото място за Гришо.

След тази победа българският топ тенисист се класира във Виена за осминафиналите от надпреварата АТР 500.

Григор Димитров срази нае корта тенисиста от Бразилия Тиаго Монтейро.

Гришо постигна резултат 6:3 и 6:4, писаха БНР и dunavmost.com.

За последно Григор Димитров постигна победа тази година на 30 август. Тогава срази Стив Джонсън в надпреварата за US Open.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.