Проф.  Христо Деянов разкрива защо Алцхаймер е най-тежката деменция

0
206

Полезна информация

Проф. Деянов

Деменцията е вид  неврологично заболяване, при което   се наблюдава  влошаване на умствените способности на човека, нарушена е способността за концентрация. Деменцията  се приема като болест на възрастните хора.  Една от формите на деменцията, без да е единствената, е болестта на Алцхаймер.

Болестта на Алцхаймер е вид прогресивно мозъчно нарушение, при което се появяват причинява проблеми с паметта, с мисленето и с поведението на хората. Симптомите на болестта развиват бавно и с течение на времето се влошават.

Заболяването се появява, следствие на загинали голям брой нервни клетки.



Тяхната липса прекъсва способността за предаване на сигнали в мозъка. Измирането на мозъчни неврони  причинява постепенно и необратимо влошаване състоянието на болния човек. Освен загуба на памет, той изпитва трудности при общуването с околните.  Има затруднен говор. Настроението му се променя, може да се появи и агресия, защото заболелият  не може да изпълнява  дори  най-елементарни рутинни действия.

В момента медицината не разполага с лечение на заболяването, но вече има медикаменти, които са в състояние да забавят болестта, особено ако бъде открита в ранен стадий.

Не пропускайте видеото долу на Академия „Здравословно“ по ТВ Скат.

Лично от проф. Деянов ще научите още важни и полезни съвети относно този сериозен здравословен  проблем.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.