Видът на вашите нокти издава 6 типа здравословни проблеми

0
720

Още преди да имате сериозни оплаквания и да сте правили изследвания, вашите нокти могат да разкрият от какви болести страдате вие и вашите близки

Добрите специалисти са в състояние да разгадаят редица заболявания само като разгледат ноктите на ръцете.

ноктите
Състоянието на вашите ноктите издава състоянието на здравето

Такива болести са проблеми със сърцето, черния дроб, бъбреците, белите дробове, рак, анемия, псориазис и други.

1 – Ако ноктите посиняват – това говори, че вашият организъм изпитва недостиг на кислород.

2 – Ноктите са станали набраздени – проверете нивото на хемоглобин, защото е възможно да страдате от анемия.3 – Цветът на ноктите става блед – трябва да проверите нивото на албумин, защото вероятно е паднало драстично.

4 – Когато ноктите са чупливи – на първо място е недостиг на витамин D. Това се случва най-често през късната есен, зимата и ранната пролет, когато слънчевата светлина не е достатъчно силна.

Но ноктите може да бъдат чупливи ако ви липсват белтъци, калций и други витамини.

5 – Вдлъбнати нокти – най-честата причина е недостиг на желязо. Желязото е свързано с хемоглобина и с образуването на червени кръвни телца. Липсата на желязо води до малокръвие – анемия.

6 – Ако по ноктите ви са се образували хоризонтални линии – вие сте подложени на системен стрес. Но ако сте минали курс на химиотерапия при лечение на онкологично заболяване, тези линии отново се появяват.

Преди време БГНЕС описа един случай.

Жена отива на маникюрист. Маникюристът забелязва, че ноктите са деформирани по определен начин и съветва своята клиентка да направи консултация с лекар.

Оказало се, че жената страда от рак.  Тя не е имала оплаквания и затова не е подозирала какво й се е случило. Но пък ракът бил хванат в начален стадий и лечението било успешно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.