Японски учени: Това е причината за лошия дъх в устата

0
203

Полезна информация

Вече е ясно защо се получава лош дъх, Сн: ФБ

При редовна хигиена на устната кухина. Дори и да няма кариеси по зъбите. И човек да не е консумирал чесън или друга миризлива храна, пак може да има лош дъх.

Причината за това вече е ясна, благодарение на японски учени.

Японските учени са от университета в град Осака.

Техните дългогодишни изследвания се увенчаха с успех, писаха в „МедикълЕкспрес“ и цитирани от telegraph.bg.



Лошият дъх в устата се дължи на вещество, което се образува при взаимодействие на 2 широкоразпространени бактерии в устната кухина.

С най-силен неприятен мирис е веществото метаннетиол, казва проф. Такеши Хара. За сега все още няма препарат, който да унищожава тези бактерии.

Освен неприятната миризма в устата, други неприятни миризми са при изпотяване и на краката.

Полезни рецепти за справяне с миризливите крака:

Използвайте сода бикарбонат
Тя действа като естествен дезодорант и поради тази причина може да замени успешно талка и спрейовете. Достатъчно е да нанесете малко от нея върху краката си и да посипете малко в обувките.

Използвайте джинджифил.
Настържете среден корен джинджифил и го залейте с достатъчно количество вода, че да го покрие. Сложете сместа на котлона за 15 минути. С получената течност масажирайте краката си вечер, преди лягане, пише zajenata.bg.

От особена важност е да се грижите ежедневно за хигиената на краката си, тъй като по този начин ще намалите значително присъствието на бактерии върху тях. Освен това трябва да се прилагат антибактериални и ексфолиращи продукти, за да се отстранят мъртвите клетки, които се натрупват по краката.

Влажността е една от причините за появата на проблема „миризливи крака“. Поради тази причина е много важно да поддържате краката си сухи и да избягвате влажна среда, тъй като това ще ви помогне да предотвратите появата на гъбички.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.