Ето къде е храмът на Свети Мина, в който се случват безброй чудеса

0
899

Амин!

Свети Мина, икона от сем. Миневи за topactualno.com

Слава на Свети Мина!

Едно уникално духовно място, което всеки вярващ трябва да пости. След молитва в храма на любимия светец,  се случват много чудеса.

Когато отидете във Велико Търново, не пропускайте и параклиса на Свети Мина. наред с другите уникални храмове – „Свети Никола“, „Света Марина“, „Въведение Богородично“ и други.

Преди 25 години параклисът е съграден със средствата на благочестиви християни. Осветен е от Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий Великотърновски.



В олтара на параклиса е вградена частица от мощите на Свети Мина.

Когато посетите търновския храм на Свети Мина трябва да знаете, че свещите се купуват вътре в параклиса, а се палят само вън.

Вътре в параклиса ще се помолите за онова, от което имате нужда. А след това ще си запалите свещички за здраве. Той е изключително удобен, защото в него можете да се усамотите, докато отправяте своите молитви към Свети Мина.

Параклисът е разположен до полицията и парк Марино поле в центъра на  историческата и духовна столица на България Велико Търново.

Не пропускайте видеото долу. То  е част от предаването „Иконостас“ на доц. д-р Мариян Стоядинов и Любомир Върбанов на „Нова ТВ“. 

Ще научите изключително интересна информация за силата на Свети Мина, лично от човека, който е съградил този уникален и полезен параклис.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.