Ще си оближете пръстите от тези картофени палачинки с уникална плънка!

0
1166

Тези картофени палачинки с вкусна плънка са трепач!

картофени палачинки
Превъзходни са тези картофени палачинки

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни картофени палачинки с уникална плънка, от които ще си оближете пръстите още на първата хапка. Лесни за приготвяне, бързи и толкова апетитни, че са ни страшно любими. Доволни ще останете.

Трябват ни пилешко месо – количеството е по ваш избор, четири картофа, четири яйца, 250 грама прясно мляко, брашно за сгъстяване, сол по вкус, връзка зелен лук, две лъжици зелени подправки – според вкуса ни, които сме нарязали на ситно, олио и сметана.

Картофите ги измиваме добре, а после ги сваряваме заедно с кората. Чак, когато са сварени, ги обелваме и ги настъргваме на едро ренде. Взимаме една купа и в нея с миксер разбиваме много добре яйцата, а после добавяме млякото и брашно – толкова, че да се получи гъстота като за тесто за палачинки.

Подправките и зеленият лук нарязваме на ситно и ги смесваме добре с картофите, след което ги заливаме със сместта за палачинките и ги овкусяваме със сол по желание. Добре е накрая гъстотата да бъде като на тази за кексово тесто. При нужда прибавяме още брашно или мляко.



След това взимаме един тефлонов тиган и го загряваме на средно силен котлон като го намазваме с малко олио. С черпак сипваме от тестото вътре и пържим палачинките и от двете страни.

Пилешкото месо го режем на малки парченца и го овкусяваме по наше желание предварително. Може да го посолите, да му сложите черно пиперче, риган и каквото ви хрумне. След това леко го запържвате, докато добие златист цвят. Ако искате, може да прибавите сметана, гъби, къри и дори зеленчуци – каквото си поискате.

После поставяте да се запече за малко във фурната и когато вече е готово и заухае вкусно, вадите и поставяте плънката в палачинката. Оттам насетне няма да обясняваме – знаете какво да правите и как да ометете поне няколко палачинки. Защото наистина са адски вкусни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.