Ли Чинг Юн и тайните на дълголетието

0
360

Обвитият в мистерии китайски билкар Ли Чинг Юн е считан за един от малцината, успели да доживеят до наистина впечатляващи старини – 256 години

Твърди се, че Ли Чинг Юн идва на бял свят през 1677 г. и от най-ранна възраст започва с интерес да изучава скритите свойства на растенията, чието точно познаване позволява да се ползват в помощ на хората. Освен това той изучава и различни практики, чието практикуване може да гарантира дълголетие, но това е свързано с прецизен и много строг хранителен режим, който представлява много важна част от този процес.

На 71 години Ли Чинг Юн получава покана да стане тактически съветник и преподавател по бойни изкуства към китайската армия, която той приема.

Десетилетия по-късно, когато е на невероятната възраст от цели 130 години, случайно среща пътуващ отшелник, от когото придобиви редица изключително полезни знания, оказали се много важни за живота му занапред. Те включват гимнастиката цигун, бойното изкуство Ба-Гуа-Джан, а така също и някакъв специален хранителен режим, чието спазване гарантира необичайно дълъг живот.

Ли Чинг Юн напуска този свят през 1933 година, след като вече е изпълнил и приключил напълно земната си мисия.



ли чинг юн
Ли Чинг Юн

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.