Малки трикове: От тези храни и аромати комарите бягат презглава!

0
407

Комарите са доста неприятни кръвопийци

Комарите все успяват да се промушат през пролуки и комарници, за да ни използват като основно ястие. Затова от тези храни и аромати комарите бягат презглава!

Затова има различни трикове, с които да ги държим далеч от нас. Супер хитър начин е да си хапваме храни, в които има витамин В1. Той се съдържа в спанак, марули, домати, слънчогледови семки, пшенични кълнове, патладжан и оризови трици. Комарите усещат наличие на този витамин и бягат презглава от него.

Някои цветя, сложени на перваза на прозорците, държат далеч малките досадници от дома ни. Тези растения са невен, здравец, мушкато, папрат и най-вече хризантемите.

Комарите са опасни кръвопийци
Комарите са опасни кръвопийци

Не само някои цветя, но и определени миризми гонят далеч неприятните кръвопийци. Такива са лимонената трева, лавандула, подправка от босилек и розмарин. Определени масла също принуждават комарите да бягат презглава от нас. Това са миризмите от бор, върбинка, здравец, розмарин, карамфил, канела, лавандула, мента, чаено дърво, цитронела. Всички те казват мощно „чао” на наглеците.



Можем да си направим и домашен спрей против комари. В него може да сложим следните комбинации. Те са вода и лимон, вода и сухи лавандулови листа или рози, както и вода в комбинация на гореописаните етерични масла.

Друг малък трик да ги прогоним е следния. Разрязваме един лимон на две половинки, като във всяка една от тях слагаме повечко от подправката карамфил.Това чудо оставяме по-близо до нас и то работи с пълна сила, а комарите бягат като полудели от нас.
Това, както и спрея с тези комбинации държи комарите далеч от нас, дори на открити пространства.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.