Важен християнски празник: Честит Имен Ден на 9 декември 2014 г.!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

На 9 декември почитаме една важна историческа и християнска личност – бабата на Иисус Христос и едно изключително важно събитие. Честит Имен Ден!

Малко преди 9 декември Свети арх. Гавраил – известният Божий вестоносец се явил на един мъж в напреднала възраст и на неговата немлада жена.

Мъжът служил в храма и се казвал Йоаким. Свети арх. Гавраил му донесъл прекрасната вест, че съвсем скоро той и неговата съпруга Анна ще станат родители на малко момиченце, защото молитвите им през дългите години били чути от Господ.

След това Свети арх. Гавраил отишъл в дома на Свети Йоаким и в градината открил неговата съпруга как работи и  се моли на Всевишния, че иска да стане майка.

anna-sv

Света Анна и Свети Йоаким

zachatie

На 9 декември Света Анна заченала малката Мария

И на нея Вестоносецът казал, че всеки момент ще зачене и ще стане майка, защото Господ е милостив и решил да сбъдне съкровената й мечта.На 9 декември Света Анна заченала, а след 9 месеца родила малката Мариям на 8 септември – Малка Богородица.

Света Анна един ден щяла да бъде баба на Иисус Христос, но те двамата не  се засичат на Земята, защото няколко години, след като се ражда Дева Мария, нейният баща умира, а след него и майка й.

От момента, в който Света Анна заченала малката Мариям започва нова епоха в християнството. Защото именно Дева Мария ще даде земен живот на Сина Божий.

sv-anna

Света Анна, Дева Мария и Свети Йоаким – щастливи заедно, но за твърде кратко

Имен ден празнуват всички с имената Ана, Анна, Анка, Ани, Анита, Аника, Анелия, Анета, Анушка, Анчето, Аньо, Яна,  Янка, Янко и Янчо.

Според народните традиции, Света Анна също е закрилница на дома, децата и техните майки.

Макар, че тя не е толкова популярен християнски персонаж като Пресвета Богородица, например, всеки вярващ може спокойно да търси и нейната подкрепа, закрила и застъпничество.

Дори и да не празнувате имен ден, вървете на църква, поклонете се на Света Анна и търсете нейната помощ.

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар