Шокираща истина: Ето как се разбира човешката интелигентност!

0
245

Мнозина претендират за висока интелигентност, но не всеки е наясно с истината за нея!

От десетилетия се счита, че интелигентност е понятие, което съчетава в себе си много неща. Общоприетото схващане е, че то не значи просто начетеност, а и форма на поведение, мироглед, култура и т.н.

Досега се смяташе, че човек, който е простак, не може да бъде интелигентен. Това обаче бе разбито на пух и прах от учени – психолози от Mairst College.

Те твърдят, че хората, които псуват, носят в себе си висока интелигентност. Причината е, че те са по-нестандартни в изказа си, което е признак за изобретателност.

Изследването на специалистите е на базата на допитване до хора. Тези, които са измислили най-много псувни за 1 минута, са определени като по-бързи в мисълта и следователно по-интелигентни.



интелигентност и псуване са пряко свързани
Шокираща истина за човешката интелигентност излезе наяве

„Човек, който си служи с нецензурен език, обикновено е с по-развита фантазия и има по-богат речник. Затова най-вероятно у него има висок процент на интелигентност.“ – твърди д-р Филанджи.

Идеята за цялото изследване е била първоначално за 1 минута да се кажат колкото се може повече думи, които започват с една и съща буква. Впоследствие е дошла и идеята да се направи същото, но с псувни.

Открай време се счита, че нецензурният език е признак на простащина. Всъщност обаче не е задължително простакът да не бъде интелигентен човек. Дали е или не, се преценява по моментите, в които избира да прояви своята разкрепостеност в езика.

Ако това се случва само в приятелски кръг и често е на шега, то човекът спокойно може да не се притеснява за своята интелигентност. Разбира се, това важи само при условие че притежава други качества като стойностна ценностна система например.

Непредизвиканите псувни и обиди, които са станали като основно средство за общуване, вече са проблем. Хората, употребяващи ги най-редовно, трябва сериозно да се замислят за своите социални умения и дали наистина са интелигентни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.