Само погледнете този свински бут с чесън и мащерка: Топи се в устата!

0
454

Този свински бут с чесън и мащерка става един път, супер вкусотия

Предлагаме ви рецептата за свински бут с чесън и мащерка. Ще видите как се топи в устата и каква приказка става. Истинско кулинарно пиршество.

свински бут с чесън
Уникален свински бут с чесън и мащерка

Трябват ни един свински бут, пет скилидки чесън, две глави чесън отделно, една връзка мащерка, 750 грама сухо бяло вино, 60 грама масло, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на 250 градуса. После взимаме половината масло и го смесваме със солта, с черния пипер, пресования чесън и ги разбъркваме хубаво.

С тази получена смес натриваме навсякъде и обилно свинския бут. След това го поставяме в тава. Около него пък нареждаме необходимите глави чесън, които са изчистени и само нарязани на две.



Поставяме свинския бут във фурната и го оставяме да се пече така за около двадесетина минутки. След това вадим тавичката и поръсваме, както месото, така и около него, с мащерката. Сипваме и бялото вино.

Добре е преди това да сме загрели виното до кипване, а не да го наливаме направо от бутилката. Става по-вкусно месото така. Покриваме после тавичката с фолио, но плътно и пак поставяме във фурната.

Печем свинския бут за още около час, след което вадим тавата и я слагаме на котлона. Изваждаме и загряваме хубаво соса от печенето и прибавяме към него останалата част от маслото, заедно с изпечения и намачкан чесън.

Оставяме сосът леко да поври, за да се сгъсти – трябват му около десетина минутки. Подправяме след това с черен пипер и сол на вскус и поднасяме вкусния сос заедно с още по-вкусното бутче. Може и със салатка за гарнитура. Става нещо фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.