Внимание! Трябва да знаете това, когато купувате паста за зъби (СНИМКА)

0
327

Следващият път се вгледайте внимателно в написаното на опаковката

Обръщате ли достатъчно внимание на това каква паста за зъби купувате?

паста за зъби
Следващият път се вгледайте внимателно в написаното на опаковката

Вероятно отговорът е „Не“, а не трябва да е така. Задължително трябва да прочетете внимателно написаното върху етикета на вашата паста за зъби. Освен това има някои особености, на които трябва да се обърне много сериозно внимание.

Изборът на паста за зъби, не е шега работа. Той наистина трябва да се прави много внимателно, целенасочено и осъзнато.
Това не е просто поредният продукт за поддържането на вашата хигиена – в случая на зъбите.

В този ред на мисли, не трябва просто да пресягате към поредната лъскава опаковка на рафта, успяла да привлече вниманието ви, а да правите съзнателен избор.
Признайте си, че дори и да поглеждате какво пише на етикета на пастата ви за зъби, едва ли поглеждате онова, което пише на дъното на опаковката. А то също е много важно.



Именно на това място всъщност е упоменато от какво точно е направена пастата за зъби, която сте си избрали. Погледнете внимателно и ще разберете дали съдържа органични или неорганични вещества. Излишно е да посочваме колко е важно това, нали?

Ако обърнете по-сериозно внимание, ще установите, че там има различни на цвят квадратчета – черен, син, зелен или пък червен. Този цвят никак не е случаен, а издава качеството на този продукт, уточняват от Канал 3.

За да сте наясно какво си купувате в действителност, прочетете редовете по-долу:
Черен квадрат
Ако видите такъв цвят квадрат на дъното на този продукт, той издава, че вашата паста съдържа само химикали. Вероятно следващия път или пък още този ще се замислите сериозно дали ще продължите да използвате точно нея.

Червен квадрат
Видите ли този цвят квадрат на дъното, трябва да знаете, че пастата, която сте избрали представлява микс от химически и природни продукти. За да научите кое надделява, ще е необходимо да се вгледате сериозно в съдържанието, описано на етикета.

Син квадрат
Ако на дъното е обозначен квадрат със син цвят, това е знак, че пастата за зъби съдържа само природни вещества и лекове. Вероятно това е най-добрият избор на паста за зъби. Разбира се той трябва да бъде съобразен преди всичко с вашите потребности. А за това може да ви помогне вашият личен зъболекар, тъй като той най-добре познава зъбния ви статус.

Зелен квадрат
Тази паста за зъби също е много добър избор, тъй като тя съдържа само естествени съставки. Именно това говори този цвят квадратче на дъното й. Трябва да знаете, че едва ли ще откриете такава паста в големите магазини. За нея ще трябва да отидете в някой специализиран магазин, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.