Съвети за медитация от Нели Конуей. Защо трябва да благодарим? (ВИДЕО)

0
1086

Нели Конуей ни дава полезни съвети за медитация и ни учи, че трябва винаги да благодарим, защото това е важно за нашето съществуване във Вселената

Защо трябва да медитираме?

Ще започнем малко от по-далеко.

Всеки човек знае, че се ражда  с някаква съдба. Когато изпита усещането, че сякаш съдбата му е блокирала и нищо не се случва или пък има толкова много проблеми, че не знае как да ги разреши, българинът тръгва по врачки и баячки, за да търси помощ и подкрепа.

Практиката у нас доказа, че повечето от тези врачки са изпечени мошеници, които съдират кожите на своите злощастни клиенти.



От друга страна, дори и да имат някакви способности да разчитат човешката съдба, не винаги това което те виждат са в състояние да го разчетат правилно. И тогава могат да навредят на питащия човек.

nelly
Нели Конуей  ни учи как да медитираме Сн: личен архив на   Nelly Coneway

За да не изпадате в подобни нелепи положения, научете се да ходите на църква и да медитирате.

Ходенето на църква за християните е  реална връзка  с Всевишния и с останалите светци, защото в храмовете има изключително силна, дори мощна енергия.

Но в храма службите се водят от свещениците и хорът пее. По време на службите се чете Светото писание, житията на светиите и се правят коментари за различните религиозни празници.

Вярващите са само част от ритуала – слушат проповедите, молитвите и песнопенията.  Кръстят се.

Много често се превръщат в пасивни наблюдатели на случващото се пред и около тях. Други отиват в храма и по време на служба нищят клюките с околните.

Медитацията ни заставя да бъдем  главните действащи лица  и тя е нещо изключително лично.

1. Медитацията ще ви научи да дишате правилно

Това е важно, защото по този начин вкарвате нужната доза кислород в тялото и в мозъка. А човешкият мозък се нуждае от много кислород и вода, за да работи правилно.

2. Да се отпускате и да релаксирате

Медитацията има за цел да накара ума да изключи, човек да се дистанцира от своите проблеми и грижи и  по този начин да се зареди с полезна енергия и сили.

Както съветва и самата Нели Конуей, медитация е добре да се прави сред природата – на полянка, в гората, на брега на морето или на океана.

Най-правилно е да сте седнали на земята или на тревата, на пясъка, а краката при медитация да бъдат кръстосани в поза лотос.

Ако не можете да я направите, дори и само да сте седнали по турски, както казваме у нас, вие ще заключите енергиите ви да не излизат през ходилата, а да се движат спираловидно нагоре към чакрата на темето.

Може и вкъщи, но трябва да останете сами със  себе си поне 10 минути, за да се отпуснете.

3. Чрез медитация човек балансира своите енергии и чакри

Една от задачите на медитацията е да раздвижи по един правилен начин вътрешните енергии на човека, които преминават от чакра в чакра и гарантират душевен баланс, здрав дух и здраво тяло, отваряне към света на духовното.

4. Медитацията ни свързва с духовните светове

Когато човек медитира, той е  смирен. Медитацията започва и приключва със събрани ръце, лек поклон и благодарност.

Нели Конуей казва, че човек трябва да се научи да благодари постоянно и за всичко, защото по този начин той изпраща и положителни емоции към Вселената, които обратно към него се връщат още по-силни и благотворни.

Най-напредналите в духовен план хора благодарят дори за болестите, трагедиите, нещастията, защото са наясно, че с колкото повече изпитания се сблъскват в живота, толкова по-силен и по-опитен става техният дух.

Тази философия все още е далеко от съзнанието на обикновения човек, който търси лесното в живота и не иска да се справя с проблемите, за да не си навлича излишни главоболия.

Но с течение на времето разсъжденията на всички хора ще бъдат унифицирани в правилната посока.

Затова, ако не можете все още да благодарите за трудностите и нещастията, научете се да благодарите за хубавите неща – че сте здрави, че имате работа, че ви плащат заплатата редовно и можете да съществувате, че имате прекрасно семейство, че учите онова, което желаете и постигате успехи, че сте заобиколени с положителни хора, че  идва пролет и навън ще стане още по-красиво или за каквото вие се сетите.

Т.е. бъдете оптимисти и виждайте положителните неща в живота, без да забивате в негативните.

Чрез медитацията осъществяваме личен контакт със своя Ангел-хранител, с Ангелите и Архангелите, за които Нели Конуей говори толкова много пъти.

По време на медитация човек задава конкретен въпрос към Св. арх. Михаил и той му дава отговор.

Както обясни Нели Конуей, този отговор може да бъде под формата на някакъв знак, като картина в мисълта, като действие на кинолента  или по друг начин.

Човек може да пита абсолютно всичко, което го вълнува. Това е една много лична и дискретна комуникация.

Например, какво трябва да направя, за да бъда щастлив/а и днес?

Какво трябва да направя, за да бъда полезен/а за околните?

Имам … проблем, как най-правилно да постъпя, за да го разреша максимално коректно, без да си навлека лоша карма?

Нагледни начини и съвети как да медитираме ни дава Нели Конуей.

Тя е качила няколко кратки видеа на страницата във ФБ ТУК.

Нели е обяснила всичко разбираемо и нагледно. Дори и да сте начинаещи в медитацията, пак ще се справите.

5. Медитация и хранене

Хората, които активно се занимават с медитация са вегетарианци.

Нели Конуей лично сподели, че от 18 години е вегетарианка, а от 1 година – веган (не яде мляко, млечни храни, яйца).

Философията на друг известен йога инстурктор в САЩ   Ласло Золтан Наги, който беше в Българя, казва, че причината той лично да не яде месо не е  само чисто физическа, но и емоционална.

Той приема животните като негови приятели и затова не може да яде своите приятели.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.