Така се прави чудно италианско ястие с наденица и праз

0
427

Това италианско ястие с наденица и праз става повече от апетитно

Предлагаме ви рецептата за вкусно италианско ястие с наденица и праз. Винаги се получава чудесно и не изисква кой знае какви умения в кухнята.

Ще видите, че близките ви, а и гостите ще останат очаровани ако им го сервирате.

италианско ястие с наденица и праз
Много вкусно става това италианско ястие с наденица и праз

Трябват ни девет яйца, 200 грама наденица, един стрък праз, два домата, една трета чаша олио, половин лъжичка розмарин, четвърт лъжичка черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си изберем подходящ съд за направата на ястието. По-добре е ако заложите на такъв, който може да се ползва и на котлона, и във фурната.



Взимаме си яйцата и ги разбиваме заедно с половин лъжичка сол.

Наденицата си я нарязваме на ситно като правим същото с доматите и с праз лука. Ако нямаме пресни домати, можем спокойно да ползваме и такива от консерва.

Нагряваме си олиото в съда и след това си запържваме в него наденицата и праза. После си добавяме и нарязаните домати към тях като хубаво разбъркваме.

След още около три-четири минутки изсипваме и разбитите вече яйца, слагаме си и подправките. Оставяме ги на котлона да се готвят за още около 3-4 минутки.

Загряваме си фурната на температура от 200 градуса. После преместваме ястието от котлона във фурната, където го оставяме за още 15-ина минутки.

Трябва вкусотията да добие онзи апетитен златист цвят, за да бъде готова за хапване и да я сервираме на трапезата.

Става много вкусно това чудо и сме сигурни, че ще си оближете пръстите. А пък и се прави толкова лесно, че е направо детска игра. И винаги се получава отлично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.