Честит Имен Ден на 8 ноември! Честит професионален празник!

0
738

На 8 ноември преоткриваме живата връзка между Небесата и света на живите хора

Честит Имен Ден на хилядите именници! Честит професионален празник!

В Библията е записано, че връзката между Небесата и хората на Земята се осъществява посредством Ангелите.

имен ден професионален празник
Голяма чудотворна икона на Свети арх. Михаил. Честит Имен Ден! Честит  професионален празник! Сн: ФБ

Най-известните ангели са Свети арх. Гавраил и Свети арх. Михаил.

Останалите ангели не са така популярни. Свети арх. Рафаил е лечителят, който лекува не само физическото тяло, но и човешката душа.  Свети арх. Уриил е изпратен от Бог, за да наставлява Ездра и да му обясни съкровените Божии пътища. Той е пазител и на човешките тайни.На 8 ноември почитаме архистратига Михаил и цялото ангелско войнство.

Свети арх. Михаил доказал пред Всевишния своята безкористна преданост в момент, в който други ангели се разбунтували. Сред тях бил и Сатанаил, когото изгонили от Рая. Днес той е сред хората и ги провокира да вършат злини и безчинства, защото Сатанаил е Сатаната. Йехудиил е прославител на Господа, а  Варахиил е подател на Божиите благословения.

Светата православна Църква се обръща с молитва към всички небесни Ангели. Ние просим от тях  “Да ни ограждат с покрова на крилете на невеществената си слава и ни избавят от беди”.

Свети арх. Михаил изпълнява изключително много задачи. Той е пазител на хората. Затова се приема  за покровител на военните и на полицаите. На Архангеловата Задушница се прави специален помен на загиналите във войни и въстания.

Свети арх. Гавраил се появява при човеците само, когато трябва да предаде важно съобщение от Всевишния.

Например зачеването на Света Анна, която родила Дева Мария. Зачеването на Дева Мария, която ражда Иисус Христос. Зачеването на Света Елисавета, която ражда Свети Йоан Предтеча. Наближаващото успение на Пресвета Богородица три дни преди 15 август. Той донася от Небесата химна на Атон “Достойно есть”, с който и днес почитаме Божията майка.

Свети арх. Михаил постоянно пребивава около хората и ни оказва помощ при нужда. Когато се роди човек, Господ му изпраща Ангел-пазител, който да се грижи за него и да му помага в трудните моменти.

Архистратигът помага, когато се водят битки в името на доброто и справедливостта; когато хората се борят и отстояват хуманни каузи.

Предвожда Небесните сили, когато трябва да защитават хората от силите на злото – от езичниците и от дявола.

Свети арх. Михаил се явява, за да изтръгне човешката душа от нейното тяло. После тя отива на Небето, където предстои претегляне на добрите дела и на греховете. След това се взема решение дали да бъде изпратена в Рая или в Ада.

Талантливият български писател Елин Пелин посвети интересен разказ на Свети арх. Михаил. Можете да го прочетете ТУК . 

Имен ден празнуват Михаил, Михаел, Микаел, Михаела, Михаила, Микаела; Ангел, Ангела, Ангелина, Ангелинка, Алина,  Анжела, Анжело,  Анджелина; Мила,  Милка, Милко, Милан, Милен, Милена, Миленка;  Огняна, Огнян, Пламена, Пламен, Рада, Ради, Радивой, Радина, Радинка, Радко, Радка, Рада, Радмила; Радослава, Радослав, Радостина, Радостин, Райко,  Райчо, Райка, Райна, Рангел, Рая, Руси, Руска, Серафим, Гаврил, Гавраил.

Професионален празник имат полицаите, колбасарите, касапите и всички, които работят в месопреработвателната индустрия.

На 8 ноември почитаме паметта и на Свети мчк. Ангел Лерински.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.