Апокалипсис ще настъпи на 25 май 2015 г.?

2
449

Краят на света или така спряганият Апокалипсис ще настъпи на земята на 25 май, или това са поредните инсинуации, всяващи ужас сред хората

След като преди две години населението на Земята опроверга настъпването на Апокалипсис на 21.12.2012 г. според календара на маите, днес отново се чуват поредните версии, че краят на света ще настъпи на 25 май 2015 г. Това твърдение бе предречено от Ерик Жулиен, известен френски астроном, според който тезата му за предстоящият Апокалипсис има своите доказателства, пише novini.bg.

Краят на света ще достигне Земята след като кометата Швасман-Вахман падне във водите на Атлантическия океан. Това ще бъде най-мощния сблъсък на космическия обект с океана, който ще предизвика огромни вълни цунами, високи повече от 200 метра.

apokalipsis
Ще настъпи ли Апокалипсис на 25 май 2015 г.?

Астрономът Ерик Жулиен, който в момента живее на Хаваите, твърди, че вероятността на настъпването на това ужасяващо събитие е повече от 95%. Според него, най-засегнати ще бъдат хората от Източното крайбрежие на Америка, които ще паднат жертви на тази зловеща стихия. След падането на кометата ще бъдат изтрити всички следи от човешка дейност в региона, а жертвите ще са над 58 млн. души.

С настъпването на този Апокалипсис ще бъдат засегнати цели щати като Ню Орлиън, Маями, ще бъдат унищожени Карибите, крайбрежието на Бразилия и Венецуела, ще бъдат сринати части от Испания, Португалия, Гибралтар.



Жулиен е категоричен, че огромна вълна ще засегне и голяма част от Канада. Със сблъсъка във водите на Атлантика, кометата ще предизвика такива мощни земни вълни, които ще предизвикат ужасяващи подводни вулкани. Щети ще понесат дори жителите на континента Африка.

Във връзка с ужасяващите прогнози на френския астроном Ерик Жулиен за настъпването на Апокалипсис на 25 май 2015 г., бе интервюиран и Никола Петров, ръководител на Обсерваторията на вр. Рожен. Той ясно изрази своя скептицизъм и сподели, че шансът кометата да удари така земята, че да причини Апокалипсис е доста минимален.

Петров заяви още, че има възможност небесното тяло да мине в близост до планетата ни, но в никакъв случай траекторията й не показва шанс да се осъществи сблъсък, който да доведе до настъпване на край на света.

Според шефът на обсерваторията, Никола Петров, подобни версии, пускани в световното медийно пространство, имат за цел да предизвикат паника у хората и най-вече медиен интерес относно така пиперливата тема, каквато е настъпването на Апокалипсис.

 

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.