Уникално и много лесно ризото с гауда и чоризо

0
191

Страхотно става това ризото с гауда и чоризо

ризото с гауда и чоризо
Невероятно вкусно става това ризото с гауда и чоризо

Предлагаме ви рецептата за уникално ризото с гауда и чоризо, което се топи в устата. Толкова лесно и бързо се прави, че ще стане част от любимите ви кулинарни рецепти. Доволни ще останете.

Трябват ни 250 грама ориз, две глави лук, 400 грама зеленчуков бульон, 150 грама гауда, 200 грама чоризо, 150 грама замразен грах, сол на вкус, черен пипер.

Първо трябва да вземем една тенджера и в нея да кипнем зеленчуковия бульон. След това към него си добавяме нарязания лук и ориза. Когато видим, че вече е добре сварен, изсипваме при него и граха.

Разбъркваме хубаво всички и си овкусяваме ястието с черния пипер и сол на вкус. Прибавяме вътре и чоризото, което сме нарязали на парченца.



Отново разбъркваме леко и оставяме на котлона, където трябва да поври за още около десетина минутки. След това наръсваме обилно отгоре с настърганата вече гауда.

Това е цялата философия на това наистина бързо и вкусно ястие, което обаче не всеки може да приготви от само себе си.

Ако внимателно сте прочели рецептата и указанията обаче, и следвате стъпките, които са описани, то гарантирано ще направите чудо.

Защото това вкусно ризото се получава при абсолютно всеки, който внимава – дори и при най-лошите домакини, които мразят да се въртят около печката.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.